Φώτης Κουβέλης: «Παραμένω στον ΣΥΡΙΖΑ – Δεν αποχώρησαν για ουσιαστικές πολιτικές διαφορές»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή «Evening Report» βρέθηκε ο Φώτης Κουβέλης.

Ο πρώην υπουργός μίλησε για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και τη νέα ΚΟ των αποχωρησάντων, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να φύγει από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Όταν φεύγεις από κάποιο κόμμα, φεύγεις στην βάση των ουσιαστικών διαφορών. Δεν έχει αλλάξει τίποτε ούτε σε σχέση με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, πριν από την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη. Δεν έχει αλλάξει ο ιδεολογικοπολιτικός χαρακτήρας ούτε, αν θέλετε, η πολιτική του απόφαση για το τι… πράγμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, τι θέλει, τι επιδιώκει, τι διεκδικεί. Γι’ αυτό και υποστήριξα την άποψη ότι πρέπει να πάμε σε ένα συνέδριο. Στο συνέδριο που άλλωστε έχει προγραμματιστεί. Και εκεί να κριθεί στη βάση των αποφάσεων του συνεδρίου όλο αυτό το οποίο συγκροτεί την ανάγκη να περάσει μπροστά να αναδομηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και να προχωρήσει. Δεν έγινε αυτό».

«Το ότι υπήρξαν δηλώσεις εκ μέρους του Στέφανου Κασσελάκη, οι οποίες ήταν ατυχής είναι γεγονός. Όλη αυτή η απόφαση της αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ προέκυψε γιατί εξελέγη ο Στέφανος Κασσελάκης. Και βεβαίως οι χαρακτηρισμοί από τη μια προχώρησαν σε χαρακτηρισμούς και από την άλλη. Αυτά δεν αφορούν την ουσία της πολιτικής, η οποία αφορά, κυρίως, πως θα πορευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ και τι θα πράξει. Αλλά όλα αυτά είναι παρελθόν σε σχέση με τις αποφάσεις που έχουν πάρει τόσο η “Ομπρέλα” όσο και οι “6+6”».

Στην ερώτηση για το αν μένει ή φεύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Φώτης Κουβέλης απάντησε: «Εγώ μένω. Φτάνω έως και διεκδικώ να φτάσω στο συνέδριο. Κι όχι εγώ, αλλά και όλο το κόμμα και εκεί θα καταθέσω την άποψη μου. Η άποψη μου είναι για τον ιδεολογικοπολιτικό χαρακτήρα και για όλα όσα εκείνα λίγο πριν ανέφερα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ