Φωτίου για το πρόγραμμα της ΝΔ: Έρχεται ισοπέδωση των πολιτικών για το παιδί και του κράτους πρόνοιας

«Το πρόγραμμα της ΝΔ κόβει τη δωρεάν πρόσβαση στους βρεφονηπιακούς σταθμούς σε χιλιάδες άνεργες μητέρες, κόβει 550 εκατ. ευρώ από το επίδομα παιδιού και καταργεί τα σχολικά γεύματα» τονίζει η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Απαντώντας» στο πρόγραμμα της ΝΔ για ζητήματα του χαρτοφυλακίου της, η κ. Φωτίου επισημαίνει ότι «αποκαλύπτεται και επισήμως ότι στα σχέδια του κ. Μητσοτάκη είναι να κοπεί το επίδομα στέγης, που το παίρνουν σήμερα 700.000 συμπολίτες μας και να καταργήσει το αφορολόγητο των αναπηρικών επιδομάτων».

«Έρχεται ισοπέδωση των πολιτικών για το παιδί και του κράτους πρόνοιας» αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Φωτίου.

Ειδικότερα, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης επισημαίνει τα εξής:

«Για το παιδί: Το σχέδιο της ΝΔ για το παιδί αφορά, όπως τα επιγράφει, μόνο εργαζόμενους γονείς και νέες οικογένειες, όχι όλες τις οικογένειες.

Αυτό σημαίνει: Ότι κόβει τη δωρεάν πρόσβαση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς σε χιλιάδες άνεργες μητέρες που την παίρνουν σήμερα. Δηλαδή, επαναφέρει τα 79.000 μόνο voucher που έδινε, πριν από το 2015. Εμείς φέτος καλύπτουμε όλα τα παιδιά (140.000). Η υπόσχεση της ΝΔ ότι κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών παραβλέπει ότι δεν υπάρχουν ούτε ιδιωτικές ούτε δημοτικές θέσεις σήμερα διαθέσιμες. Γι’ αυτό, ιδρύουμε εμείς νέες θέσεις με 100 εκατ. ευρώ.

Τα μέτρα για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους σημαίνουν ότι κόβει αυτόματα σε πάνω από 60.000 οικογένειες τριτέκνων και πολυτέκνων (το 70% του συνολικού αριθμού) τις σημαντικές αυξήσεις που τους δόθηκαν από την κυβέρνηση της Αριστεράς (μέχρι 88%), ότι όλες οι μονογονεϊκές οικογένειες χάνουν αυξήσεις μέχρι 60%, χάνουν αυξήσεις χιλιάδες οικογένειες με ένα και δύο παιδιά, δηλαδή από 1,1 δισ. ευρώ που ξοδεύουμε σήμερα πάει στα 650 εκατ. ευρώ που έδιναν εκείνοι.

Καταργεί τα σχολικά γεύματα για όλα τα παιδιά του δημοτικού (600.000 μαθητές) που κοστίζουν, όσο το διχίλιαρο, που υπόσχεται σε κάθε νεογέννητο (180 εκατ. ευρώ). Εμείς παραλάβαμε προϋπολογισμό για παιδιά 822 εκατ. ευρώ και που φτάσαμε 1 δισ. 416 εκατ. ευρώ» συμπληρώνει η κ. Φωτίου.

Για την αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή, η κ. Φωτίου υπογραμμίζει:

«Η ΝΔ που, μέχρι το 2015, δεν είχε δώσει ούτε ένα ευρώ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, της φτώχειας και της παιδικής φτώχειας, έγινε ξαφνικά γενναιόδωρη. Θα δώσει 1 δισ. ευρώ για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) σε 800.000 συμπολίτες μας λέει. Εμείς με το νόμο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και με το ΚΕΑ καλύψαμε 700.000 συμπολίτες μας και φροντίσαμε το 20% να βρει δουλειά. Χθες, βγήκαν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2018. Η φτώχεια και η παιδική φτώχεια έπεσαν κάτω από τα επίπεδα του 2008 (προ κρίσης). Με τη μείωση της φτώχειας και την αύξηση της απασχόλησης μειώθηκαν και οι δικαιούχοι του ΚΕΑ στις 450.000.

Θα κοπεί το επίδομα στέγης, που το παίρνουν σήμερα 700.000 συμπολίτες μας, προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό που δημιουργούν οι ελαφρύνσεις για τους πλούσιους.

Για τον ίδιο λόγο, θα καταργηθεί το αφορολόγητο των αναπηρικών επιδομάτων. Αυτό το νομοθετήσαμε εμείς, διότι τα αναπηρικά επιδόματα είναι μέρος, όσων χρειάζονται οι ανάπηροι, για να ζουν με ισοτιμία» σημειώνει.

«Τώρα, μπορεί ο λαός να δει καθαρά πόσα θα αναγκαστεί να πληρώσει από την τσέπη του με τη ΝΔ» καταλήγει η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.