Φωτιές: Επικοινωνία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ με Αρχηγούς Ισραήλ και Αιγύπτου

Διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους ομολόγους του από Ισραήλ και Αίγυπτο είχε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο με αφορμή της φωτιές που βρίσκονται σε εξέλιξη στην χώρα μας.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος είχε σήμερα δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες στο πλαίσιο της συνδρομής από φίλες – σύμμαχες χώρες προς την Ελλάδα για την αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών.

Συγκεκριμένα, δέχθηκε τηλεφωνική επικοινωνία από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ Αντιστράτηγο Herzi Halevi, ενώ στην συνέχεια επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου Αντιστράτηγο Osama Roshdy Askar.

Οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ και της Αιγύπτου εξέφρασαν την συμπαράστασή τους προς τον Ελληνικό λαό που δοκιμάζεται το τελευταίο διάστημα από τις εκδηλωθείσες πυρκαγιές.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ευχαρίστησε τους oμολόγους του για την παροχή βοήθειας προς την Χώρα μας με την αντίστοιχη συνδρομή των 2 Αεροσκαφών AIR TRACTOR και 24 στελεχών του Ισραήλ, και των 3 Ελικοπτέρων CH-47D και 28 στελεχών της Αιγύπτου.

Τέλος, επισήμανε την στενή στρατιωτική συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ και την Αίγυπτο και αναφέρθηκε στην στρατηγική σχέση που έχει αναπτύξει η Χώρα μας με τις εν λόγω Χώρες, η οποία εμβαθύνεται συνεχώς με δραστηριότητες επιχειρησιακής συνεργασίας και συνεκπαίδευσης μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ