«Φωτιά» από τα κανόνια του Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο – ΦΩΤΟ

Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν εφησυχάζουν, παρά την φαινομενική ηρεμία στο Αιγαίο. Ασκούνται και προετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν κάθε πιθανή απειλή σε ακαριαίο χρόνο.

Οι συνεκπαιδεύσεις αλλά και οι ασκήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων δεν έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο, παρά την φαινομενική ηρεμία στο Αιγαίο τον τελευταίο χρόνο.

Το Πολεμικό Ναυτικό έχει αυξημένες υποχρεώσεις, παρά την μπονάτσα στα νερά του Αιγαίου, αφού βρίσκεται ήδη σε 3 αποστολές κι ετοιμάζεται για την τέταρτη. Έχει φρεγάτες στο Λίβανο στο πλαίσιο της επιχείρησης UNIFIL, στην Λιβύη στο πλαίσιο της επιχείρησης IRINI, στην Μεσόγειο στο πλαίσιο της SNMG2 του ΝΑΤΟ κι ετοιμάζεται να στείλει και 4η φρεγάτα για συμμετοχή στην επιχείρηση Prosperity Guardian στην Ερυθρά θάλασσα.

Παράλληλα, στο Αιγαίο συνεχίζει να έχει δυναμική παρουσία και ασκείται κανονικά.

Όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού, από την Τετάρτη 24 έως την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων στη θαλάσσια περιοχή του Μυρτώου πελάγους και των Δυτικών Κυκλάδων με συμμετοχή πλοίων των Διοικήσεων Φρεγατών, Υποβρυχίων, Ταχέων Σκαφών, Ελικοπτέρων της Διοίκησης Αεροπορίας Ναυτικού καθώς και Αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης έγινε χρήση πραγματικών πυρών.

Η εν λόγω εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και περαιτέρω επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ