Φίλης στον Realfm 97,8: To περιβόητο δόγμα του νόμου και της τάξης είναι αυθαιρεσία και αταξία

Ο τομεάρχης Παιδείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα είπε ότι «Έχει λόγους ο Πρωθυπουργός να θέλει να εμφανίζει την αστυνομία ότι είναι έξω από διαδικασίες παρανομιών».

«To περιβόητο δόγμα του νόμου και της τάξης, δεν είναι νόμος και τάξη, είναι αυθαιρεσία και αταξία. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Λέει ο κ. Πρωθυπουργός ότι μειώθηκε η χαμηλή εγκληματικότητα. Η συνείδηση του κόσμου είναι ότι έχουμε εγκληματικότητα στις γειτονιές, ότι η αστυνομία ασχολείται με την αντιμετώπιση των κινητοποιήσεων και όχι με την στελέχωση των τμημάτων στις γειτονιές» σχολίασε.

«Εγώ να δεχθώ ότι υπάρχει μια μικρή μείωση. Και; Υπάρχει σημαντικό ποιοτικό στοιχείο; Δεν υπάρχει» συμπλήρωσε.

«Ο λαός με την ψήφο του θα δώσει διέξοδο για μια σταθερή, προοδευτική κυβέρνηση. Άρα δεν θα μπω σε συζήτηση ποσοστών» επεσήμανε για τις εκλογές.

«Πιστεύω ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο στην εκλογές, δημιουργούνται προϋποθέσεις για τη συγκρότηση μιας εναλλακτικής πολιτικής διακυβέρνησης. Μπορεί  να έχουμε ένα αποτέλεσμα στις πρώτες κάλπες, το οποίο να επιβεβαιώνει μια συνολική αμφισβήτηση του πολιτικού συστήματος» συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ