FAZ: Η Ευρώπη δεν είναι φρούριο

FAZ: Η Ευρώπη δεν είναι φρούριο

«H Ευρώπη δεν είναι φρούριο» είναι ο τίτλος με τον οποίο επιγράφει δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung και αναφέρεται στην ακρόαση του Δημήτρη Αβραμόπουλου, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η εφημερίδα σημειώνει: «Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θέλει να βάλει στο επίκεντρο της πολιτικής του τη διαχείριση των κυμάτων των προσφύγων και την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος. Όσο διαρκεί η αστάθεια στη Συρία και στο Ιράκ, το κύμα των προσφύγων δεν θα σταματήσει… ’Η απάντηση σε αυτές τις προκλήσεις δεν μπορεί να είναι η μετατροπή της Ευρώπης σε φρούριο’ δήλωσε και αναφέρθηκε στις τραγωδίες των προσφύγων που διαδραματίζονται στη Μεσόγειο ενώ συμπλήρωσε πως πρέπει να εξεταστεί η διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της Frontex».

Στην ειδική επιτροπή του κοινοβουλίου οι θέσεις του υποψήφιου Επιτρόπου συνάντησαν την αποδοχή. Ο Βρετανός ευρωβουλευτής των Εργατικών και Πρόεδρος της Επιτροπής Κλοντ Μορές, δήλωσε πως ο Αβραμόπουλος δεν άφησε καμία ερώτηση αναπάντητη και απάντησε με σαφήνεια. Αλλά και η Μόνικα Χολμάγερ, εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών εκφράστηκε θετικά».

 

Διαβάστε επίσης:

Κατάληψη στο πολιτικό γραφείο του Λοβέρδου

Κικίλιας: Επαναφέρουμε τη σχολή Αστυφυλάκων στην Κομοτηνή

ΦΩΤΟ-Ο Λοβέρδος έπαιξε… μπάλα στο Άγιο Όρος

ΒΙΝΤΕΟ-Σταθάκης: Χρειάζεται “κούρεμα” πάνω από 50%

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ