Φάμελλος: Η συζήτηση για την αξιολόγηση δεν θα είναι εύκολη

Για τα συμπεράσματα της συνάντησης Νταβούτογλου – Τσίπρα στη Σμύρνη και τις συζητήσεις για το προσφυγικό και τις εμπορικές σχέσεις, καθώς και για το ενδεχόμενο μειώσεων συντάξεων μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real Fm 97,8.

«Τα θέματα της διεθνούς διπλωματίας είναι αρκετά ευαίσθητα και δεν προσφέρονται πάντα, για μικροκομματικές κριτικές, ούτε για δημόσιες συζητήσεις», σχολίασε ο κ.Φάμελλος αναφορικά με τις δηλώσεις Τσαβούσογλου και Νταβούτογλου, όπως αυτή του Τούρκου Πρωθυπουργού για τον εναέριο χώρο.  

«Αποδείχτηκε ότι και με τις διπλωματικές μας παρεμβάσεις, το επιχειρησιακό σχέδιο του ΝΑΤΟ, παρόλο τον εκνευρισμό που δημιούργησε, έχει κάνει αποδεκτά τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Είναι μία περίοδος που η χώρα μας είναι απολύτως συνεπής και πρωτοπόρα και στις διεθνείς συνθήκες». Δεν έχουμε δημιουργήσει υποχωρήσεις, αντίθετα έχουμε κατακτήσεις», πρόσθεσε ο κ. Φάμελλος.

Αναφορικά για το χρέος, ο κ.Φάμελλος είπε: «Προτιμώ να πιστέψω την ελληνική κυβέρνηση και τον κ. Τσακαλώτο, αλλά και όσα έχουμε πει πριν από τη Σύνοδο Κορυφής»

«Ήταν και είναι σίγουρο ότι θα ανοίξει η συζήτηση για το χρέος, όμως αυτό που πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι είναι ότι και η συζήτηση για την αξιολόγηση και η συζήτηση για τα ανταλλάγματα, δεν θα είναι μία εύκολη συζήτηση», ανέφερε ο κ. Φάμελλος.

«Δεν πρέπει να υπάρχει ένα κλίμα εφησυχασμού ότι όλα λύθηκαν», είπε.   

Στην ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου για το αν έρχονται μειώσεις στις συντάξεις ο κ. Φάμελλος είπε: «Αν η χώρα είναι συμπαγής, και εδώ καλώ και την αντιπολίτευση να πάρει επιτέλους θέση, αν τα κινήματα και η κοινωνία είναι διεκδικητική και αν η κυβέρνηση είναι αποτελεσματική, όπως θέλουμε και ετοιμάζουμε, τότε αυτή η διαπραγμάτευση θα έχει θετικό αποτέλεσμα, άρα θα υπερασπιστούμε τις συντάξεις. Γιατί αν δεν ισχύουν και τα τρία αυτά, καταλαβαίνετε ότι θα είμαστε αδύναμοι».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ

Κεδίκογλου: Αργά τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ