Έξαλλος ο Χαρδαλιάς με το “αντάρτικο” για τη μουσική

Την οργή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά προκάλεσε ερώτηση στην ενημέρωση της Παρασκευής που αφορούσε στο «αντάρτικο» που σχεδιάζουν επαγγελματίες της εστίασης για τη μουσική. «Συγγνώμη, όταν λέτε ετοιμάζουν “αντάρτικο” τι εννοείται;», ρώτησε ο κ. Χαρδαλιάς τη δημοσιογράφο που υπέβαλλε το ερώτημα που απάντησε: «Οι εστιάτορες καλούν μέλη τους να ανοίξουν τη μουσική στα μαγαζιά τους».

«Ο καθένας θα αναλάβει και την ευθύνη», ανταπάντησε ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε: «Θα μου επιτρέψετε και αυτό να πω. Ακούω συνέχεια αυτή τη συζήτηση που γίνεται και μάλιστα τη θεωρώ πολύ επιπόλαιη την ειρωνική άποψη “έλα βρε η μουσική κολλάει”. Η μουσική, προφανώς, δεν κολλάει. Η μουσική αυξάνει το ρίσκο της μετάδοσης του ιού και έχει αποδειχθεί παγκοσμίως από μεγάλα ερευνητικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα».

«Δεν είναι συμπτωματικό ότι ομόφωνα η Επιτροπή εκφράζει τους ενδοιασμούς της σε σχέση με τη χρήση της μουσικής», είπε ακόμη. «Μουσική σημαίνει ότι όταν υπάρχει, είμαι αναγκασμένος αν τραγουδήσω δυνατά, να έχω μεγάλα σταγονίδια και να επηρεάσω τους διπλανούς μου», επισήμανε και πρόσθεσε: «Αν δεν ακούω καλά, να φωνάζω δυνατότερα. Η μουσική επίσης συνδυάζεται με τον χορό. Χορός σημαίνει μη τήρηση μέτρων, αποστάσεων. Επίσης η μουσική εκ των πραγμάτων είναι συνδυασμένη με το αλκοόλ που δημιουργεί κάποιες καταστάσεις, οι οποίες είναι πολύ χαλαρές σε σχέση με την τήρηση των μέτρων. Αυτή η λογική του παραλόγου πρέπει να σταματήσει… Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη όλοι να χαλαρώσουμε, να βρεθούμε με τους οικείους μας, να ακούσουμε μουσική, να χορέψουμε. Βήμα-βήμα. Δεν μπορεί να περνά σε μία ευνομούμενη Πολιτεία, την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού έχει κάνει τεράστιες θυσίες, να συζητάμε λογικές “αντάρτικου”. Υπάρχουν νόμοι και οι νόμοι πρέπει να εφαρμοστούν. Σιγά σιγά θα επανέλθει η κανονικότητα. Αν θεωρούν κάποιοι ότι μέσα από τη λογική του “αντάρτικου”, θα πρέπει να τινάξουν στον αέρα όλη τη στρατηγική μας, αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Η μουσική θα επανέλθει με βάση την επιδημιολογική εικόνα της χώρας».

«Γίνομαι αποδέκτης πολλαπλών σχολίων και επιθέσεων, αν μου επιτρέπετε, για το θέμα της μουσικής και δεν αντιλαμβάνομαι ειρωνικά σχόλια από ανθρώπους που ασχολούνται με τον κοινό βίο “έλα μωρέ κολλάει η μουσική”», είπε ακόμη ο κ. Χαρδαλιάς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ