Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Τι αποφάσισε για Μέση Ανατολή και Βοσνία – Ερζεγοβίνη

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υιοθέτησε συμπεράσματα για τη Μέση Ανατολή με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, να κάνει λόγο για «ισχυρή και ενιαία δήλωση των ηγετών της ΕΕ».

Σύνοδος Κορυφής: Στον «αέρα» η συζήτηση για τις ευρωτουρκικές σχέσεις – Πιέζει το Βερολίνο για «θετικό σήμα»

«Η ΕΕ καλεί για άμεση ανθρωπιστική παύση που οδηγεί σε βιώσιμη εκεχειρία» τονίζει με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Και προσθέτει: «Η πλήρης και ασφαλής ανθρωπιστική πρόσβαση στη Γάζα είναι απαραίτητη για την παροχή σωτήριας βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό σε μια καταστροφική κατάσταση».

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Στο επίκεντρο Ουκρανία, ευρωπαϊκή ασφάλεια και άμυνα, Μέση Ανατολή και αγροτικό

Ξεκινούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Βοσνία-Ερζεγοβίνη

Την ίδια στιγμή ο Σαρλ Μισέλ ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Βοσνία – Ερζεγοβίνη. «To Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη», ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Συγχαρητήρια! Η θέση της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης είναι στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Η σημερινή απόφαση είναι ένα σημαντικό βήμα στην πορεία σας προς την ΕΕ. Τώρα η σκληρή δουλειά πρέπει να συνεχιστεί, ώστε η Βοσνία-Ερζεγοβίνη να προχωρήσει σταθερά, όπως επιθυμεί ο λαός της», τονίζει στην ανάρτησή του στο Χ ο Σαρλ Μισέλ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ