Εστίαση: Επιστρέφουν τα… ντεσιμπέλ από το Σάββατο – Οι εισηγήσεις της κυβέρνησης για μουσική και ωράριο

Τα πάρτι σε πλατείες, δρόμους, πανεπιστημιακά ιδρύματα και σπίτια φαίνεται πως επισπεύδουν κάποιες αποφάσεις της Κυβέρνησης. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης θα εισηγηθεί την Τετάρτη στην Επιτροπή των λοιμωξιολόγων να επιστρέψει η μουσική από το πρωί του Σαββάτου (12/6) σε μπαρ, εστιατόρια, καφετέριες και beach bar. Κάτι πάντως, που οι ειδικοί, θεωρούσαν ότι θα ήταν καλύτερο να γίνει μετά τις 15 του μήνα.

Ταυτόχρονα, η Κυβέρνηση θα προτείνει παράταση του ωραρίου κυκλοφορίας κατά μία ώρα. Σ’ αυτό το θέμα, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του MEGA, φαίνεται πως θα πάμε σε κάτι πιο σταδιακό. Δηλαδή από αυτό το Σαββατοκύριακο η απαγόρευση κυκλοφορίας να ξεκινά από τη 1.30 πμ και στο τέλος του μήνα να υπάρξει πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου. Να καταργηθεί δηλαδή το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης θα εισηγηθεί την αύξηση των ατόμων σε δεξιώσεις γάμων από 100 σε 200, πράγμα που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου, ενώ είναι πιθανόν να υπάρξει μία συζήτηση και για το άνοιγμα των φροντιστηρίων, όχι μόνο για την 3η Λυκείου, αλλά και για τα προπαρασκευαστικά τμήματα.

Δείτε το βίντεο από το Mega:

Να σημειωθεί πως το πρωί της Τρίτης ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας αναφέρθηκε στο θέμα του ωραρίου και της μουσικής μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Ως προς κάποια μέτρα που υπάρχουν από το lockdown, βλέπετε ότι γίνεται σταδιακά με σχέδιο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αρκουμανέας και πρόσθεσε: «Ακούμε τη μουσική, το ωράριο, υπάρχουν κάποια πράγματα που εξετάζουμε όπως να μην κάνουν self test οι εμβολιασμένοι. Υπάρχει και σήμερα σύσκεψη της επιτροπής, τα συζητάμε και όταν θεωρηθεί ότι είναι η σωστή στιγμή θα το ανακοινώσουμε. Πάντως δεν θα αργήσουν και το ωράριο και η μουσική και κάποια άλλα να τα ανακοινώσουμε».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ