Ερώτηση Νικολόπουλου στον Πρωθυπουργό για το πρωτοσέλιδο της Realnews

Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κατέθεσε στη Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή τo πρωτοσέλιδο της Realnews με τίτλο «Εδωσαν αυξήσεις στους εαυτούς τους», το οποίο αναφέρεται σε νέα πρόκληση από τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ερώτηση του ο κ. Νικολόπουλος «διαβάζουμε και πάλι στην εφημερίδα REAL NEWS, στις 16/9/2018 ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας αποφάσισε να δώσει διπλάσιες αμοιβές στον «εαυτό» του και ταυτόχρονα να αυξήσει κατά 10% τις αμοιβές στα υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας. Προφανώς η Διοίκηση της τράπεζας σκέφτηκε ότι δεν μπορεί να κυκλοφορεί με τις νέες θωρακισμένες λιμουζίνες των 630.000€ και ταυτόχρονα να λαμβάνει τόσο «χαμηλές» αμοιβές, οπότε σκέφτηκε να τις αναπροσαρμόσει όπως έπραξε και με τις λιμουζίνες της διοίκησης».

Αναλυτικά η ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ή ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΠΡΟΧΩΡΑΝΕ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΛΙΜΟΥΖΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΥΞΗΜΕΝΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

Σε μια εποχή που τρομοκρατημένοι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες ανησυχούν αν αύριο θα βγει το σπίτι τους σε πλειστηριασμό από τις τράπεζες και αν αυτοί και οι οικογένειές τους θα μείνουν στον δρόμο, η Εθνική Τράπεζα βάλθηκε να μετονομαστεί σε Εθνική Πρόκληση. Γιατί πώς αλλιώς μπορεί κάποιος να ερμηνεύσει τις ενέργειες της Διοίκησης της Τράπεζας να αποκτήσει δυο θωρακισμένα αυτοκίνητα αξίας 630.000€, ένα για τον Πρόεδρο και έναν για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της τράπεζας και, εκτός αυτού, να προχωρήσουν σε σκανδαλώδεις αυξήσεις για τους διοικητές και για τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου αυτής.

Όπως δημοσιοποίησε η REAL NEWS στις 9 Σεπτεμβρίου 2018, και όπως επιβεβαίωσε και η ίδια η Εθνική Τράπεζα (με βάση το δημοσίευμα), η διοίκηση της τράπεζας προχώρησε σε αγορά δυο υπερπολυτελών θωρακισμένων αυτοκινήτων αξίας 630.000€, προς αντικατάσταση των δυο αυτοκινήτων που χρησιμοποιούσαν έως πρόσφατα ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων σύμβουλος αυτής. 630.000€ από τα χρήματα της ανακεφαλαιοποίησης που ο Ελληνικός λαός με απίστευτες θυσίες κατέβαλε. 630.000€ που θα τα αναζητήσει η Εθνική τράπεζα από τον εκπλειστηριασμό της κατοικίας μερικών μεροκαματιάρηδων που αδυνατούν λόγω της κρίσης να αποπληρώσουν τα δάνειά τους προς αυτήν. Θα τους πάρει το σπίτι δηλαδή για να πληρώσει τις λιμουζίνες του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της.

Και σαν να μην έφτανε αυτό το σκάνδαλο, διαβάζουμε και πάλι στην εφημερίδα REAL NEWS, στις 16/9/2018 ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας αποφάσισε να δώσει διπλάσιες αμοιβές στον «εαυτό» του και ταυτόχρονα να αυξήσει κατά 10% τις αμοιβές στα υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας. Προφανώς η Διοίκηση της τράπεζας σκέφτηκε ότι δεν μπορεί να κυκλοφορεί με τις νέες θωρακισμένες λιμουζίνες των 630.000€ και ταυτόχρονα να λαμβάνει τόσο «χαμηλές» αμοιβές, οπότε σκέφτηκε να τις αναπροσαρμόσει όπως έπραξε και με τις λιμουζίνες της διοίκησης.

Επειδή η Εθνική Τράπεζα ελέγχεται από το Ελληνικό Δημόσιο, δια του ΤΧΣ, με ποσοστό μεγαλύτερο του 40%

Επειδή η Εθνική Τράπεζα ανακεφαλαιοποιήθηκε με τα χρήματα του Ελληνικού λαού, στον οποίον ηθικά και ουσιαστικά παραμένει υπόλογη η Διοίκησή της.

Επειδή η Εθνική Τράπεζα προχωράει σε πλειστηριασμούς ακινήτων με σκοπό να καλύψει τις δικές της υποχρεώσεις, ανάμεσα στις οποίες είναι και οι δαπάνες που πραγματοποιεί για την μισθοδοσία και την ασφάλεια της Διοίκησής της.

Επειδή είναι απίστευτα προκλητικό να σπαταλούνται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για αγορά αυτοκινήτων.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω ερωτάσθε:

1. Τι ποσό δαπανήθηκε από την Εθνική Τράπεζα για την αγορά νέων θωρακισμένων αυτοκινήτων για την διοίκηση της τράπεζας.

2. Να δοθεί λεπτομερής εξήγηση για τους λόγους για τους οποίους κρίθηκε απαραίτητη η αντικατάσταση των αυτοκινήτων του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της τράπεζας.

3. Να μας δοθεί εξήγηση για ποιο λόγο τα παλαιά αυτοκίνητα δεν ήταν δυνατόν να επιδιορθωθούν και κρίθηκε ως συμφερότερη η αγορά νέων αυτοκινήτων.

4. Ως βασικός μέτοχος είναι ενήμερος ο Υπουργός για το ύψος των αμοιβών του Προέδρου κ Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΕ;

5. Έχει εγκρίνει ο Υπουργός τις αμοιβές των μελών του ΔΣ;

6. Δόθηκαν οι αναφερόμενες στο δημοσίευμα της REAL NEWS αυξήσεις στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τα υψηλόβαθμα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας και αν ναι με ποια αιτιολογία;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ