Επιβεβαιώθηκε η επίσκεψη Μπλίνκεν στην Ελλάδα – Η συνάντηση με Μητσοτάκη

Επιβεβαιώθηκε η επίσκεψη του Άντονι Μπλίνκεν στην Ελλάδα και η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το Σάββατο, στα Χανιά.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ μεταβαίνει για τέταρτη φορά στη Μέση Ανατολή, μετά τη νέα τροπή που πήρε ο πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς. Πριν φτάσει στο Τελ Αβίβ ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα περάσει από Τουρκία και Ελλάδα και αναμένεται να συναντηθεί στα Χανιά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Άντονι Μπλίνκεν θα βρεθεί το Σάββατο το απόγευμα στα Χανιά, όπου θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό και μεταξύ άλλων θα συζητήσουν το θέμα των F35.

Όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο κ. Μπλίνκεν εκτός από την επίσκεψη σε Ελλάδα και Τουρκία θα μεταβεί επίσης σε Κατάρ, Ιορδανία, Αίγυπτο, Σαουδική Αραβία, ΗΑΕ, Ισραήλ και Δυτική Όχθη.

Ο Αμερικανός υπουργός θα έχει μόλις ολοκληρώσει την επίσκεψη του στην Τουρκία, όπου αρχικά οι πληροφορίες ανέφεραν ότι θα έβλεπε τον Ταγίπ Ερντογάν αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει οριστικοποιηθεί κάτι τέτοιο. Πάντως, στις συναντήσεις που θα έχει εκεί θα προσπαθήσει να κλείσει το θέμα της Σουηδίας και να εξασφαλίσει ότι μόλις ανοίξει η εθνοσυνέλευση η ένταξη στο ΝΑΤΟ θα εγκριθεί.

Αυτή η πολύμηνη καθυστέρηση έχει προκαλέσει πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια στην Ουάσιγκτον και για πρώτη φορά εχθές το Στέιτ Ντιπάρτμεντ παραδέχθηκε δημοσίως ότι η κωλυσιεργία της Άγκυρας έχει προκαλέσει βαρύ κλίμα, αντιδράσεις και προβλήματα στο Κογκρέσο, τα οποία έπρεπε να αντιμετωπιστούν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ