Πληροφορίες για επίσκεψη του Άντονι Μπλίνκεν στην Ελλάδα – Στο τραπέζι η πώληση των F-35

Στην Ελλάδα θα βρεθεί πιθανότατα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, σύμφωνα με το τουρκικό δίκτυο NTV. Ο ίδιος φέρεται να μετέθεσε το ταξίδι του στο Ισραήλ προκειμένου να μπορέσει να επισκεφθεί την Τουρκία και την χώρα μας.

Είναι πολύ πιθανό ότι το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ θα ανακοινώσει την επίσκεψη του Μπλίνκεν στην Τουρκία και την Ελλάδα σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, όπως μεταφέρει ο ΑΝΤ1, αναπαράγοντας τις αναφορές του τουρκικού δικτύου.

«Εικάζω ότι θα φτάσει στην Ελλάδα την Παρασκευή. Θα περάσει το Σαββατοκύριακο στην Τουρκία. Και τη Δευτέρα, θα πάει στο Ισραήλ», αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ.

«Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του σε Ελλάδα και Τουρκία, αναμένεται να τεθούν επί τάπητος τόσο τα F-35 που θα πουληθούν στην Ελλάδα, υπογραμμίζω τα F-35, όσο και τα F-16 που θα πουληθούν στην Τουρκία. Και φυσικά, υπάρχει και η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Ο Μπλίνκεν θα ζητήσει, θα παρακαλέσει από την Τουρκία να βιαστεί λίγο περισσότερο. Φυσικά, υπάρχει και η επίσκεψη του Μπλίνκεν στο Ισραήλ. Κι εκεί οι ΗΠΑ αναζητούν τρόπους να τερματίσουν τον πόλεμο ή να τον φέρουν σε χαμηλής έντασης σημείο. Ωστόσο, δεν φαίνεται να είναι τόσο εύκολο να πεισθεί ο Νετανιάχου».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ