Επίθεση του Κούρκουλα στον Τσίπρα

Επίθεση του Κούρκουλα στον Τσίπρα

Επίθεση κατά του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Κούρκουλας, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στο ετήσιο Συνέδριο των Οικονομικών και Εμπορικών Υπαλλήλων του υπουργείου και με αφορμή συνέντευξη του κ. Τσίπρα στην ΕΤ3, στην οποία ανέφερε ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα εμποδίσει όλες τις αποφάσεις της ΕΕ εάν δεν γίνει δεκτό το αίτημα για λύση του ελληνικού ζητήματος χρέους.

Ο κ. Κούρκουλας δήλωσε ότι ο κ. Τσίπρας συνειδητά πλέον υπονομεύει την ελληνική Προεδρία και τη θέση της χώρας στην ΕΕ. «Τέτοιες απόψεις πλήττουν τη σοβαρότητα της χώρας, αλλά και τη σοβαρότητα του ιδίου και του κόμματός του» σημείωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε: «Θα μπλοκάρει, άραγε, και τις αποφάσεις για την έναρξη διαπραγματεύσεων με τη Σερβία; Τις αποφάσεις για τα διαρθρωτικά ταμεία και την Κοινή Αγροτική Πολιτική, που προβλέπονται στο νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, και θα ενισχύσουν με δισεκατομμύρια ευρώ την ελληνική οικονομία τα επόμενα χρόνια;».

Στο πλαίσιο της ίδιας ομιλίας, ο κ. Κούρκουλας αναφέρθηκε στη χθεσινή απόφαση της Ιρλανδίας να εξέλθει από το πρόγραμμα σταθεροποίησης και να απευθυνθεί απευθείας στις αγορές για χρηματοδότηση. «Είναι μια πολύ θετική εξέλιξη, που δείχνει τον δρόμο εξόδου από το μνημόνιο χωρίς λεονταρισμούς και “σκισίματα μνημονίων”» είπε.

Έκανε ακόμη λόγο για θεαματική βελτίωση του χρηματοδοτικού προφίλ του ελληνικού χρέους που επιτεύχθηκε με το PSI και την επιμήκυνση του χρονικού ορίζοντα αποπληρωμής των επιτοκίων, καθώς και για ευοίωνες προοπτικές ανάπτυξης για το 2014, εκτός αν, όπως δήλωσε, η θετική πορεία ανακοπεί από εσωτερική πολιτική αποσταθεροποίηση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ