Επιστρέφει πιο ισχυρός

Επιστρέφει πιο ισχυρός

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Μπορεί να φάνταζε πιο εύκολο το δεύτερο πέρασμά του Πρωθυπουργού στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού σε σχέση με την πρώτη συνάντησή του με τον Μπάρακ Ομπάμα πριν από περίπου δύο μήνες, ωστόσο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν τόσο ομαλά για την κυβερνητική αντιπροσωπεία.

Το «λουκέτο» που μπήκε στο δημόσιο στις ΗΠΑ και οι εξελίξεις στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής έκαναν ιδιαιτέρως δύσκολη την επίσκεψη του στην Ουάσιγκτον. Παρά τα εμπόδια που δημιουργήθηκαν ο πρωθυπουργός πήρε τις διαβεβαιώσεις από την Κριστίν Λαγκάρντ ότι δεν θα αποχωρήσει από την τρόικα και άκουσε ιδιαιτέρως θετικά σχόλια από την επικεφαλής του ΔΝΤ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Παράλληλα με την πολιτική βούληση της κυβέρνησης και την ταχύτατη αντίδραση της δικαιοσύνης, η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής καθώς και ένας βουλευτής βρίσκονται στην φυλακή γεγονός που σχολιάστηκε ιδιαιτέρως θετικά από τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, τα διεθνή ΜΜΕ αλλά και από στις επαφές που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, τις εβραϊκές οργανώσεις αλλά και με επενδυτές.

Στόχος του Αντώνη Σαμαρά είναι να αποδείξει με πράξεις ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα και αποτελεί παράγοντα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Η διεθνής απήχηση που είχε η σύλληψη της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής στις ΗΠΑ αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι το CNN φιλοξένησε δηλώσεις του Ν. Δένδια.

«Ο Ναζισμός δεν θα γίνει ανεκτός»

Ο πρωθυπουργός επιστρέφει σαφώς πιο ενισχυμένος επικοινωνιακά σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα όταν και ήταν «νωπή» ακόμα η εικόνα με τις έρευνες για την δολοφονία του Π. Φύσσα. Ο Αντώνης Σαμαράς θα αναχωρήσει στις αρχές της εβδομάδας για το Ισραήλ και αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί η συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών για το θέμα της Χρυσής Αυγής στην οποία αναμένεται να υπάρξει σκληρή αντιπαράθεση του Αντώνη Σαμαρά με τον Αλέξη Τσίπρα.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ