Επισήμως τέλος η Κ.Ο. του Ποταμιού – Η προφητική πρώτη ομιλία Θεοδωράκη στη Βουλή

Του Γιώργου Λυκουρέντζου

“Φοβάμαι ότι αρκετοί εδώ μέσα πρώτα σκέφτονται το όφελος των κομμάτων τους και μετά το όφελος των πολλών…Το Ποτάμι δεν ήρθε για να προσθέσει προβλήματα και εγωισμούς στην πολιτική ζωή. Ήρθαμε για λύσεις. Και όταν οι λύσεις έρχονται από άλλους, εμείς θα τις ψηφίζουμε. Δεν θα κολλήσουμε από την αρρώστια του παλιού συστήματος που λέει ναι σε όλα ή όχι σε όλα, ανάλογα με τα έδρανα που κάθεται”.

Ήταν 10 Φεβρουαρίου του 2015 όταν ο Σταύρος Θεοδωράκης στην πρώτη του ομιλία στη Βουλή κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Τσίπρα θέλησε να περιγράψει τι ακριβώς ήταν το Ποτάμι.

Τέσσερα χρόνια αργότερα εκείνη η ομιλία έμελλε να είναι προφητική. Όχι μόνο για τη στάση του Ποταμιού σε πολλά νομοσχέδια αλλά και για την αιτία της διάλυσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Η άφιξη της επιστολής παραίτησης του Γιώργου Αμυρά στα χέρια του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση σήμανε και τυπικά τέλος στην τετραετή κοινοβουλευτική πορεία του Ποταμιού.

Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Πρόεδρος της Βουλής επιβεβαίωσε ότι έχει λάβει την επιστολή Αμυρά σημειώνοντας παράλληλα ότι η κοινοβουλευτική ομάδα η οποία προέκυψε από εκλογές αν μείνει κάτω από πέντε βουλευτές δεν μπορεί να ανασυσταθεί.Λίγη ώρα αργότερα με μιαανάρτησή του στο Facebook και ο Γρηγόρης Ψαριανός ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του από το Ποτάμι.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.