Επικοινωνία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον Πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ (Chair Military Committee – CMC) Admiral Rob Bauer (Royal Netherlands Navy) είχε νωρίτερα σήμερα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, με τις εξελίξεις στην Ερυθρά Θάλασσα, που η Ελλάδα στέλνει φρεγάτα, να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Όπως έγινε γνωστό από το γραφείο ενημέρωσης του ΓΕΕΘΑ, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας, συζητήθηκαν θέματα ιδιαίτερης στρατηγικής σημασίας καθώς και οι τρέχουσες περιφερειακές και διεθνείς προκλήσεις άμυνας και ασφαλείας, με ιδιαίτερη έμφαση στις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή.

Η συζήτηση δεν μπορούσε παρά να στραφεί ιδιαίτερα στην Ερυθρά Θάλασσα και τις συνεχείς επιθέσεις των ανταρτών Χούθι από την Υεμένη, που έχει γονατίσει το παγκόσμιο εμπόριο και απειλεί την Ευρώπη με μεγάλες πληθωριστικές τάσεις. Άλλωστε, στις 15 Φεβρουαρίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στο Στρατηγείο του Οργανισμού στις Βρυξέλλες, όπου η επιχείρηση Prosperity Guardian βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει τον σημαίνοντα ρόλο που διαδραματίζει η χώρα μας στην εδραίωση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, επισημαίνοντας όχι μόνο την αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα αλλά κι ότι το Στρατηγείο της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα θα αναλάβει τη διοίκηση της ευρωπαϊκής επιχείρησης “ASPIDES” στην περιοχή.

Με την ευκαιρία της επικοινωνίας, ο Admiral Rob Bauer συνεχάρη τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ για την ανάληψη των καθηκόντων του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του, ενώ ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ του απηύθυνε πρόσκληση προκειμένου να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας το ταχύτερο δυνατό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ