“Επενδύσεις 4 δισ. και 40.000 νέες θέσεις εργασίας μέχρι το 2020”

“Επενδύσεις 4 δισ. και 40.000 νέες θέσεις εργασίας μέχρι το 2020”

Στην επόμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020 η χώρα πρόκειται να επενδύσει περισσότερα από 3 δισ. ευρώ σε ζητήματα περιβάλλοντος και περισσότερο από 1 δισ. ευρώ για έργα εξοικονόμησης ενέργειας, από τα οποία αναμένεται να δημιουργηθούν 40.000 νέες θέσεις εργασίας. Τα στοιχεία αυτά παρουσίασε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, σε συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας των εργασιών του άτυπου συμβουλίου Υπουργών Περιβάλλοντος της ΕΕ στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας, στο οποίο προήδρευσε.

Επικαλούμενες επίσημες μελέτες, ο κ. Μανιάτης ανέφερε ότι μέσω της γαλάζιας-θαλάσσιας ανάπτυξης περί τα δύο εκατομμύρια θέσεις εργασίας πρόκειται να δημιουργηθούν συνολικά στην ΕΕ μέχρι το 2020, ενώ εκτίμησε ότι 200 εκατ. ευρώ αναμένεται να είναι το ετήσιο οικονομικό όφελος.

Κατά τη διάρκεια του άτυπου συμβουλίου, επί τάπητος τέθηκε, επίσης, το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, σχετικά με το οποίο ο Τζος Ντελμπέκε, επικεφαλής της Διεύθυνσης για το Κλίμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τόνισε ότι η ΕΕ οφείλει να είναι φιλόδοξη καθώς ήδη «έχει καταφέρει να υπερβεί τους στόχους του Κιότο». 

Όπως τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, «η “Καλή Κατάσταση Περιβάλλοντος” είναι ο ακρογωνιαίος λίθος επί του οποίου πρέπει να βασιστεί η γαλάζια ανάπτυξη». Όσον αφορά την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, ο κ. Ντελμπέκε επισήμανε την αναγκαία εφαρμογή των διεθνών συνθηκών, καθώς επίσης και τη χρηματοδότηση προγραμμάτων προστασίας και βελτίωσης των θαλασσών, με ταυτόχρονη περικοπή των περιττών δαπανών, ενώ ο κ. Μπρούκινγκς έκανε λόγο για την ανάγκη «πρόσθετων μέτρων για τις χερσαίες δραστηριότητες», καθώς όπως είπε υπάρχει ακόμα απόσταση από τους ευρωπαϊκούς στόχους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης

Υπογράφηκαν οι πρώτες 3 συμβάσεις για τους υδρογονάνθρακες

Οι υπουργοί Περιβάλλοντος της ΕΕ στην Αθήνα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ