Επεισόδιο Τσίπρα με Γεραπετρίτη στη Βουλή – Αποχώρησε η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Επεισόδιο σημειώθηκε στη Βουλή ανάμεσα στον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα.

Μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Ολομέλεια στο πλαίσιο της συζήτησης για τον κρατικό προϋπολογισμό πήρε τον λόγο ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος μόλις ανέβηκε στο βήμα της Βουλής απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε: Ώρα να πηγαίνετε κύριε Πρόεδρε” με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να του φωνάζουν “ντροπή σου”.

Ο κ. Τσίπρας έκανε παρέμβαση ζητώντας τον λόγο και απευθυνόμενος στον κ. Γεραπετρίτη σημείωσε: “Έρχεστε να απαντήσετε σε μένα. Δεν είστε ούτε αρχηγός κόμματος για να κάθομαι να σας ακούω και να σας απαντώ, δεν είστε ούτε καν εκλεγμένος με την ψήφο του ελληνικού λαού, για να έχετε το θράσος να μου λέτε κάτι τέτοιο. Δεν είμαι υποχρεωμένος να κάτσω να σας ακούσω. Εκλεγείτε με την ψήφο του ελληνικού λαού και μετά θα καθίσω να σας ακούσω. Σας ζητώ να ανακαλέσετε” είπε ο Αλέξης Τσίπρας και αποχώρησε από την αίθουσα ενώ μαζί του αποχώρησε και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός Επικρατείας αντέδρασε έντονα  στην τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι “θεωρώ προσβλητικό για το Κοινοβούλιο ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί αυτονόητο ότι συνομιλεί μόνο με τον Πρωθυπουργό. Η κοινοβουλευτική τάξη επιβάλλει οι αρχηγοί των κομμάτων να ακούν και να δέχονται όλους τους βουλευτές. Είδε μομφή ότι δεν έχω εκλεγεί με την ψήφο του ελληνικού λαού, την επιστρέφω απλώς. Καλό είναι να αναγιγνώσκει ποια είναι ιστορία του θεσμού των βουλευτών Επικρατείας και ας κοιτάξει κατάματα τους δικούς του βουλευτές Επικρατείας και να πει ότι υπάρχουν βουλευτές δύο ταχυτήτων” τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης.

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.