Αλέξης Τσίπρας: Να παραιτηθείτε κ. Μητσοτάκη και να προκηρύξετε εκλογές

Ο Αλέξης Τσίπρας, ολοκληρώνοντας την ομιλία του στην Ολομέλεια για τον προϋπολογισμό, απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τον κάλεσε να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές.

“Όλο το προηγούμενο διάστημα στο όνομα της σωτηρίας της ανθρώπινης ζωής, όλη η αντιπολίτευση, πρωτοφανές στα χρονικά το ελληνικού πολιτικού συστήματος, βάλαμε πλάτη, καταθέσαμε προτάσεις, παραμερίσαμε πολιτικές αντιπαραθέσεις.  Σήμερα, δύο χρόνια μετά, γίνεται φανερό ότι ακριβώς για τους λόγους που το κάναμε και σωστά το κάναμε δύο χρόνια που ήταν η ανθρώπινη ζωή, ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο σήμερα έχουμε χρέος την πολιτική αντιπαράθεση να μην σας αφήσουμε να συνεχίσετε αυτό το έργο. Εκμεταλλευτήκατε την πανδημία και την πίστωση χρόνο που σας έδωσε όλη η αντιπολίτευση για να χτίσετε τον μύθο σας, όχι για να συνεργαστείτε με τις πολιτικές δυνάμεις για να προστατεύσουμε όλοι μαζί την ανθρώπινη ζωή.

Εκμεταλλευτήκατε την πανδημία για να φτιάξετε ένα καθεστώς υποστήριξης των ΜΜΕ με τα χρήματα των φορολογουμένων αντί να κάνετε ουσιαστική καμπάνια για τον εμβολιασμό. Εκμεταλλευτήκατε την πανδημία για να στήσετε ένα πρωτοφανές καθεστώς απευθείας αναθέσεων. Στο πρώτο 18μηνο της πανδημίας έχουμε ρεκόρ απευθείας αναθέσεων, οι απευθείας αναθέσεις και τα χρήματα που δόθηκαν σε κλειστούς διαγωνισμούς, 4,9 δισ. ευρώ με εταιρείες φίλων που φτιάχνονταν τρεις μέρες πριν πάρουν τη δουλειά οι εταιρείες. Ποτέ άλλοτε στη χώρα δεν υπήρξε τόσο ανεξέλεγκτη διαφθορά με την εμπλοκή της ίδιας της ανώτατης εξουσίας, όπως είχε πει από αυτό το βήμα η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά “Μαξίμου ΑΕ”. Η κυβέρνησή σας αποδείχθηκε αναποτελεσματική και ανίκανη να διαχειριστεί τα μεγάλα προβλήματα της χώρας, Η κυβέρνησή σας αποδείχθηκε επίσης αυταρχική, αδιάφορη στις αγωνίες της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, ανήθικη, επικίνδυνη” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας ο οποίος υπογράμμισε ακολούθως:

“Και δεν μπορείτε και δεν θέλετε να αλλάξετε. Αλλά, στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Με ποια αξιοπιστία κύριε Μητσοτάκη, αυτά τα ψέματα που είπατε δημοσίως που κόστισαν χιλιάδες ζωές,  με ποια αξιοπιστία θα δώσετε τη μάχη στο πέμπτο κύμα της πανδημίας που έρχεται την άνοιξη. Με ποια στρατηγική θα δώσετε στήριγμα στην κοινωνία που υποφέρει από ακρίβεια;.. Σας παραδώσαμε μια χώρα που με σκληρή δουλειά, με θυσίες, καταφέραμε να επαναφέρουμε την κανονικότητα. Και σε δυόμισι χρόνια η δική σας κανονικότητα, είναι μια νέα διαρκής κρίση” είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την ομιλία του και συνέχισε:

“Έχετε όμως κ. Μητσοτάκη σήμερα μια ευκαιρία, μια ευκαιρία και μια δυνατότητα να φανείτε αντάξιος της ευθύνης, να σταθείτε σ’ αυτό εδώ το βήμα κι αντί για δικαιολογίες και ψέματα, αντί για ύβρεις στους πολιτικούς αντιπάλους  να φερθείτε έντιμα και να δώσετε διέξοδο στο αδιέξοδο. Να παραιτηθείτε κύριε Μητσοτάκη, είναι η μόνη διέξοδος στο αδιέξοδο, να παραιτηθείτε και να προκηρύξετε εκλογές, να δώσετε τη δυνατότητα στη λαϊκή ετυμηγορία να δώσει διέξοδο… Πατάτε 2,5 χρόνια στον λαιμό της χώρας στηριζόμενοι σε χορηγούμενα με κρατικό χρήμα ΜΜΕ και σε αποτελέσματα δημοσκοπήσεων. Ιδού η Ρόδος, σας ζητάμε να δώσετε λύση, αποτύχατε να διαχειριστείτε τις κρίσεις, είστε όχι μόνο ανεπαρκής αλλά και επικίνδυνος. Είστε μια κυβέρνηση ενόχων. Ως εδώ λοιπόν. Σας ζητούμε να δώσετε το δικαίωμα στον ελληνικό λαό να σας κρίνει. Για να ξεφύγει η χώρα από τον κλοιό της πολιτικής σας”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ