Επαναλειτουργούν τα ΚΕΠΑ – Τι ανέφερε ο υπουργός Εργασίας

Δίνοντας προτεραιότητα στην άμεση εξυπηρέτηση των πρωτοεισακτέων περιπτώσεων, καθώς αφορούν πολίτες που δεν είχαν πρόσβαση σε κάποια από τα επιδόματα, βοηθήματα και πάσης φύσεως παροχές που συνδέονται με τη διάγνωση αναπηρίας, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σε συνεργασία με τη διοίκηση του e- ΕΦΚΑ προχώρησε στην επαναλειτουργία, από χθες, των ΚΕΠΑ. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου και όπως δήλωσε και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μέχρι τις 10 Ιουνίου θα έχουν εξεταστεί στο σύνολό τους τα 7.981 πρωτοεισακτέα περιστατικά.

Ήδη από χθες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εξετάστηκαν συνολικά 352 περιπτώσεις, σε συνθήκες, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, που υπερκάλυπταν τα προβλεπόμενα από τον ΕΟΔΥ μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, με καθολική συμμετοχή του προβλεπόμενου Υγειονομικού και Διοικητικού Προσωπικού και με επάρκεια σε όλα τα αναγκαία υλικά (Μάσκες, Γάντια, Απολυμαντικά, υλικό εξεταστηρίων) για τη λειτουργία των επιτροπών σε πλήρως εξοπλισμένες εγκαταστάσεις με πρόβλεψη για την τήρηση των αποστάσεων και γενικά όλων των όρων προστασίας από την πανδημία.

Η επαναλειτουργία των ΚΕΠΑ ξεκίνησε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και θα συνεχιστεί σταδιακά με τις υπόλοιπες περιοχές της Ηπειρωτικής Ελλάδας ενώ θα ολοκληρωθεί με τη Νησιωτική Ελλάδα, όταν αρθούν και τα σχετικά μέτρα στις μετακινήσεις.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου, οι υγειονομικές επιτροπές θα εξετάζουν από Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 8:00 έως τις 16:30 περιστατικά για τα οποία θα υπάρχει προηγούμενη ειδοποίηση των ενδιαφερομένων με τηλεφωνική κλήση ή sms στα οποία θα ενημερώνονται για την ακριβή ώρα εξέτασης τους. Επίσης, προς αποφυγή συνωστισμού προτείνεται οι ενδιαφερόμενοι να προσέρχονται το νωρίτερο ένα πεντάλεπτο πριν το προκαθορισμένο ραντεβού. Τονίζεται τέλος, ότι τα υπόλοιπα αναβληθέντα αιτήματα, κυρίως για παράταση ήδη λαμβανόμενης παροχής, δεδομένου ότι με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου χορηγήθηκε νομοθετική παράταση τους, θα εξεταστούν από τις αρχές Ιουνίου με την πλήρη λειτουργία των υγειονομικών επιτροπών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ