Υποδιοικητής ΕΦΚΑ: Τι θα γίνει με όσους δεν λαμβάνουν τα επιδόματα αναπηρίας και άλλες παροχές των ΚΕΠΑ

“Ο ΕΦΚΑ οφείλει να προσαρμοστεί στις συνθήκες της εποχής και τις επιταγές της κεντρικής διοίκησης η οποία έχει αποφασίσει για λόγους προστασίας σίγουρα των ευπαθών ομάδων να μην γίνονται οι συνεδριάσεις των υγειονομικών επιτροπών” τόνισε ο υποδιοικητής του ΕΦΚΑ, Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος. Μιλώντας στον RealFm 97,8 και την εκπομπή των Μάνου Νιφλή και Άκη Παυλόπουλου είπε ότι “πέρα από αυτό βέβαια υπάρχει και η αντικειμενική ανάγκη επιβίωσης που όλοι αντιλαμβανόμαστε”.

Ως προς αυτό, όπως είπε, “περιμένουμε, αμέσως μόλις επιτραπεί από την κεντρική διοίκηση να συνεδριάσουν οι επιτροπές” και πρόσθεσε ότι ” ήδη έχουμε καταρτίσει ένα σχέδιο, ένα πλάνο όπου θα εντατικοποιήσουμε και τον ρυθμό των συνεδριάσεων και τον αριθμό των Επιτροπών και θεωρούμε ότι πολύ γρήγορα θα ενσωματώσουμε όλες αυτές τις περιπτώσεις, κατά προτεραιότητα όσους έχασαν τα ραντεβού τους”.

Σχετικά με τα επιδόματα και τις παροχές που σχετίζονται με τα ΚΕΠΑ, ο υποδιοικητής του ΕΦΚΑ υποστήριξε τα εξής:

“Όσοι συμπολίτες μας δικαιούνταν τα επιδόματα αναπηρίας και κάθε παροχή που συνδεόταν με τα ΚΕΠΑ έχουν τη δυνατότητα με ειδική πρόβλεψη που υπάρχει σε ΠΝΠ και υπουργική απόφαση του Γιάννη Βρούτση, να εξακολουθούν να λαμβάνουν όλες τις παροχές που είχαν και τις λαμβάνουν. Έχουν παραταθεί οι σχετικές παροχές, ωστόσο παραμένει το πρόβλημα για τους συμπολίτες μας εκείνους που πρωτοείσακτα έχουν φέρει τις υποθέσεις τους. Στη βάση προγραμματισμού των ραντεβού τα θέματα των παρατάσεων τα λύσαμε γι’ αυτούς που είχαν υποβάλει αίτηση για την επανεξέτασή τους, δεν διακόπηκε το επίδομα”.

Σύμφωνα με τον κ. Τσαγκαρόπουλο η αναστολή των συνεδριάσεων των Επιτροπών των ΚΕΠΑ παρατείνεται έως τις 30 Μαΐου.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ