Ένοπλες Δυνάμεις: Η Ελλάδα αγκαλιάζει στρατιωτικά τα Σκόπια – ΦΩΤΟ

Του Χρήστου Μαζανίτη

Το ΓΕΕΘΑ συνεχίζει την πολιτική της αμυντικής διπλωματίας, με πολυμέτωπες δράσεις, ανακόπτοντας την δημιουργία του ισλαμικού τόξου που επιχειρεί να στήσει η Τουρκία στα Βαλκάνια.

Έχοντας ξεπεραστεί το πρόβλημα του ονόματος, αλλά με το αγκάθι της γλώσσας να παραμένει, το ΓΕΕΘΑ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες αγκαλιάζοντας τις ένοπλες δυνάμεις των Σκοπίων, τις οποίες εκπαιδεύει και παράλληλα καλλιεργεί κλίμα φιλελληνισμού.

Από την Δευτέρα έως την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε από το ΓΕΕΘΑ η τρίτη ενότητα της εκπαίδευσης επί της Τυποποίησης και του Αμυντικού Σχεδιασμού ΝΑΤΟ σε προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.

Η εκπαίδευση διεξήχθη στα Σκόπια, στο πλαίσιο της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών και επικεντρώθηκε κυρίως σε τομείς που αφορούν στην επίδραση της σχεδίασης, επικαιροποίησης και εφαρμογής των προτύπων του ΝΑΤΟ στην επίτευξη Συμμαχικών Στόχων.Η εν λόγω εκπαίδευση εντάσσεται στο πλέγμα συναφών δράσεων του ΓΕΕΘΑ που πραγματοποιούνται συνεχώς από το 2019 και έχουν σκοπό τη συνδρομή των Ελληνικών ΕΔ στην υποστήριξη της εν λόγω χώρας, στο πλαίσιο ολοκλήρωσης κα προσαρμογής των αμυντικών της δυνατοτήτων με τις απαιτήσεις της Συμμαχίας.

Αναγνωρίζοντας η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων της γείτονος την συνεισφορά της Ελλάδας στην εκπαίδευσή τους, ο επικεφαλής της ομάδας του ΓΕΕΘΑ που παρείχε την εκπαίδευση, Πλοίαρχος Αντώνιος Γαρράς ΠΝ τιμήθηκε με το παράσημο «Golden Badge for Partnership and Cooperation».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ