Εμβολιασμοί: Ο Κικίλιας “ξήλωσε” τον υπεύθυνο του Κέντρου Υγείας Κέρκυρας – Εντολή για ΕΔΕ

Με απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, αντικαθίσταται άμεσα ο επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Κέρκυρας Αλέξανδρος Γαρδικιώτης και δίνεται εντολή στον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας να διατάξει ΕΔΕ, προκειμένου να διερευνηθεί η μη ορθή τήρηση των κριτηρίων προτεραιοποίησης της Εθνικής επιτροπής Εμβολιασμών.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα corfuvoice.gr, έγιναν καταγγελίες σε βάρος του για τη χορήγηση της επιπλέον (έκτης) δόσης που προκύπτει από το εμβόλιο των pfizer-BioNTech σε πολίτη που δεν πληρούσε τα κριτήρια. Η ΕΔΕ θα διερευνήσει εάν είχε αναζητηθεί άτομο από τις ένοπλες Δυνάμεις ή από τα σώματα ασφαλείας, όπως έχει δοθεί εντολή να γίνεται όταν ακυρώνονται ραντεβού και υπάρχει κίνδυνος να “χαθεί” η δόση του εμβολίου.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, ο κ. Γαρδικιώτης υποστήριξε πως δεν υπήρχε άλλο διαθέσιμο άτομο εκείνη την ημέρα και πως κάλεσε δημοσιογράφο-ιδιοκτήτη τοπικού μέσου ενημέρωσης επειδή γνώριζε την επιθυμία του να εμβολιαστεί. Ο ίδιος μίλησε και στην ιστοσελίδα apokalypsis.com, που δημοσιοποίησε το θέμα, λέγοντας: “Εκείνη την ημέρα μας έμεινε ένα εμβόλιο. Κανονικά αυτό θα πρέπει να το κάνουμε σε άτομο του υγειονομικού προσωπικού ή του Λιμενικού Σώματος, του Στρατού η της ΕΛ.ΑΣ. Όμως δεν υπήρχε κάποιος να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον. Γι αυτό και το εμβόλιο το κάναμε στον κ. Μάμαλο ο οποίος είχε εκδηλώσει την επιθυμία να εμβολιαστεί. Δεν υπάρχει κάτι μεμπτό στο θέμα ούτε σκάνδαλο… Δεν μπορούσαμε να πετάξουμε το εμβόλιο. Έτυχε να βρεθεί ο κ. Μάμαλος και σε αυτόν έγινε το εμβόλιο που περίσσευε”, είπε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ