«Έμπαζαν» από παντού τα υποβρύχια

Τέλος δεν είχαν οι χρυσές μίζες για την προμήθεια των εξοπλιστικών προγραμμάτων, όπως φαίνεται από τις δικογραφίες που εκκρεμούν σε διάφορα δικαστικά στάδια. Την ώρα που ο Άκης Τσοχατζόπουλος δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, το οποίο φέρεται να διακινήθηκε για την υπογραφή συμβάσεων που αφορούν εξοπλιστικά προγράμματα, το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας έδειξε το εδώλιο του κατηγορουμένου σε άλλα 32 μη πολιτικά πρόσωπα.

Οι εμπλεκόμενοι που παραπέμπονται να δικαστούν για δωροδοκία και δωροληψία με βάση τις επιβαρυντικές διατάξεις του Νόμου1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου καθώς και για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, φέρονται να έχουν διαδραματίσει συγκεκριμένο ρόλο στη διακίνηση εκατομμυρίων ευρώ για την προμήθεια του Πολεμικού Ναυτικού με τα γερμανικά υποβρύχια. Τα μέλη του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας με το βούλευμά τους ήρθαν να σφραγίσουν ανάλογη παραπεμπτική πρόταση του εισαγγελέα Ευστάθιου Βεργώνη.

Αποτιμώντας τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους, έκριναν ότι για την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων που είχε υπογραφεί επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, έγιναν αδιαφανείς πληρωμές κάτω από το τραπέζι. Την υπόθεση είχαν χειριστεί οι ανακριτές κατά της Διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλής και Γιάννης Σταυρόπουλος, ενώπιον των οποίων απολογήθηκαν οι κατηγορούμενοι για τη διακίνηση της συγκεκριμένης μίζας, που φέρεται να ξεπερνά τα 60 εκατομμύρια ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Διαβάστε επίσης:

Υπόθεση Τσοχατζόπουλου: Η εισαγγελέας πρότεινε την κλήση των μελών του ΚΥΣΕΑ

Καμμένος: Ο Άκης είναι μέσα για… τροχαία παράβαση – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ