Ελληνικά Leopard και Apache στη Βουλγαρία – Όλες οι λεπτομέρειες

Του Χρήστου Μαζανίτη

Οι δυνατότητες του ελληνικού Στρατού Ξηράς έχουν προκαλέσει τον θαυμασμό πολλών χωρών, οι οποίες κάνουν… ουρά για να εκπαιδευτούν μαζί τους.

Μετά την εντυπωσιακή άσκηση «Κένταυρος» με άρματα μάχης κι επιθετικά ελικόπτερα Ελλάδας – ΗΠΑ στο πεδίο βολής Πετροχωρίου στην Ξάνθη, ο Ελληνικός Στρατός δίνει βροντερό «παρών» σε μία άλλη ανάλογη άσκηση, αυτή τη φορά στη Βουλγαρία.

Υπό τις οδηγίες του ΓΕΕΘΑ, το Γενικό Επιτελείο Στρατού οργάνωσε την αποστολή ενός ουλαμού Μέσων Αρμάτων Leo 2HEL επιθετικών ελικοπτέρων Apache και Chinook στην Βουλγαρία, όπου συμμετέχουν σε άσκηση που διοργανώνει η Βουλγαρία με την συμμετοχή και της Ρουμανίας.

Πρόκειται για άσκηση που ξεκίνησε να τρέχει ενώ ήταν σε εξέλιξη η άσκηση «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ», δηλαδή από τις 24 Μαΐου και θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr την Παρασκευή, 4 Ιουνίου, πρόκειται να μεταβεί στη Βουλγαρία ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, για να παρακολουθήσει από κοντά την επίδειξη των συμμετασχόντων χωρών κατά τη διάρκεια της ημέρας διακεκριμένων επισκεπτών (DV-DAY).

*οι φωτογραφίες και το βίντεο είναι από την πρόσφατη άσκηση “ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ