Έλληνες και Αμερικανοί πεζοναύτες σε εκπαίδευση στα χιόνια – ΦΩΤΟ

Ελλάδα και ΗΠΑ στο πλαίσιο της στενής στρατιωτικής συνεργασίας συνεχίζουν τις από κοινού εκπαιδεύσεις. Αυτή τη φορά Έλληνες και Αμερικανοί Πεζοναύτες πραγματοποίησαν τετραήμερη συνεκπαίδευση στα χιόνια, με το ΓΕΕΘΑ να αποδεσμεύει εντυπωσιακές εικόνες.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Από την Δευτέρα 12 έως την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό των «Σκιών του Αιγαίου» – της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ διμερής συνεκπαίδευση, στην ευρύτερη περιοχή της Πιερίας, στο πλαίσιο της Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ.

 

Επί της ουσίας, η συνεκπαίδευση αποτελεί συνέχεια αντίστοιχης που έλαβε χώρα από την Δευτέρα 8 έως την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου.

 

Αφορούσε σε αντικείμενα ορεινού αγώνα και διαβίωσης σε χιονοσκεπείς περιοχές (Cold Weather Training and Tactics), και σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ συνέβαλε στην επαύξηση της μαχητικής ικανότητας και στην βελτίωση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των Ελληνικών και Αμερικανικών συμμετεχουσών Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην συνεκπαίδευση από Ελληνικής πλευράς συμμετείχε προσωπικό και μέσα της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, που υπάγεται στη ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ, ενώ από Αμερικανικής πλευράς προσωπικό και μέσα της 26th Marine Expeditionary Unit (MEU).

Όπως επισημαίνει το ΓΕΕΘΑ στην ανακοίνωσή του, η εν λόγω δραστηριότητα αποδεικνύει εμπράκτως την άριστη σχέση Ελλάδας και Η.Π.Α. σε στρατιωτικό επίπεδο και τη διαχρονική συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα των Ειδικών Επιχειρήσεων, συμβάλλοντας στην προαγωγή της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ