Ελλάδα-Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα «σκίζουν» με F-16 για τέταρτη εβδομάδα τους αιθέρες στη Μεσόγειο

Του Χρήστου Μαζανίτη

Ήταν να έρθουν για δύο εβδομάδες το πολύ και συνεχίζουν να βρίσκονται επί έναν μήνα στη Σούδα. Ο λόγος για τέσσερα μαχητικά F-16 και 100 άτομα ιπτάμενους, τεχνικό προσωπικό και προσωπικό υποστήριξης, που παραμένουν για τέταρτη εβδομάδα στην 115 Πτέρυγα Μάχης, στα Χανιά, συνεχίζοντας την συνεκπαίδευση με τους Έλληνες πιλότους. Οι επιχειρήσεις έχουν πραγματοποιηθεί στη θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου και της Μεσογείου ανατολικά και νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια της συνεκπαίδευσης έχουν εκτελεστεί τεχνικά και τακτικά αντικείμενα με ακόμη μεγαλύτερο βαθμό πολυπλοκότητας και δυσκολίας σε σχέση με το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Συμμετείχαν μεταξύ άλλων αεροσκάφη από αριθμό Μοιρών της Πολεμικής Αεροπορίας από όλη την Ελλάδα και Μονάδες επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού.

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020 στην 115 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ) στην Αεροπορική Βάση της Σούδας πραγματοποιήθηκε τελετή υποδοχής του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), Lieutenant General Hamad Mohammed Thani Al Rumaithi από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για μία επιτυχία της Ελλάδας και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, προσωπικά, καθώς είναι η πρώτη φορά που πτητικά μέσα και προσωπικό ξένης πολεμικής αεροπορίας παραμένουν στην Ελλάδα για συνεκπαίδευση τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.