Εντυπωσιακές εικόνες από συνεκπαίδευση F-16 Ελλάδας και ΗΑΕ – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Του Χρήστου Μαζανίτη

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η συνεκπαίδευση Ελλήνων και Εμιρατιανών πιλότων F-16, που βρίσκονται στη Σούδα ετών και μια εβδομάδα. Το βίντεο κόβει την ανάσα.

Κατά τη διάρκεια της συνεκπαίδευσης έχουν πραγματοποιηθεί στην θαλάσσια περιοχή νότια, ανατολικά και δυτικά από την Κρήτη τεχνικά και τακτικά αντικείμενα τα οποία μεταξύ άλλων περιλάμβαναν διαλειτουργικότητα συστημάτων, επικοινωνίες, τακτικές εναέριας μάχης και ασκήσεις αεροπορικής προσβολής ναυτικών Δυνάμεων και αεράμυνας. Συμμετείχαν μεταξύ άλλων αεροσκάφη από αριθμό Μοιρών της Πολεμικής Αεροπορίας από όλη την Ελλάδα και Μονάδες επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού

​Από τη συνεργασία έχει διαπιστωθεί ο υψηλός βαθμός επαγγελματισμού των εμπλεκομένων, πραγματοποιήθηκε χρήσιμη ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών και έχουν εξαχθεί χρήσιμα συμπεράσματα για την περαιτέρω αναβάθμιση του επιπέδου στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Υπενθυμίζεται ότι η συνεργασία Ελλάδας Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων οφείλεται στην προσωπική σχέση που διατηρεί ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος με τον Εμιρατιανό ομόλογο του. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν στείλει συνολικά 100 άτομα στην αποστολή στη Σούδα, στην οποία εκτός από τα τέσσερα F-16 περιλαμβάνονται δύο C17 κι ένα ιπτάμενο τάνκερ.​Η συνεκπαίδευση θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ