«Έλιωσαν» και την Αεροπορία Στρατού για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ – ΒΙΝΤΕΟ

Του Χρήστου Μαζανίτη

Δεν είναι μόνο η Πολεμική Αεροπορία, όπως γράψαμε προσφάτως στο enikos.gr, η οποία έχει γράψει εκατοντάδες ώρες στον αέρα με τα πτητικά της μέσα για την παροχή βοηθείας, για λογαριασμό του ΕΚΑΒ.

Και οι πιλότοι ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού έχουν κλείσει εκατοντάδες ώρες στον αέρα κάνοντας αεροδιακομιδές ασθενών για λογαριασμό του ΕΚΑΒ.

Συγκεκριμένα, το πρώτο εξάμηνο του 2020 έχει ζητηθεί η συνδρομή της Αεροπορίας Στρατού σε σε επιχειρήσεις αεροδιακομιδών 105 ασθενών, από νησιά του κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου σε νοσοκομεία αστικών κέντρων, με ελικόπτερα ΝΗ-90 και CH-47D, τα οποία συμπλήρωσαν 298 ώρες πτήσης, ημέρα και νύχτα.

Όμως, δεν είναι οι μοναδικές δράσεις του Στρατού Ξηράς. Ενδεικτικά, από την 1 Ιανουαρίου 2020 μέχρι και τις 30 Ιουνίου, τα στελέχη του Στρατού έχουν προχωρήσει σε:

– Έλεγχος και εκκαθάριση από κλιμάκια του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ), 1.040.105 τετραγωνικών μέτρων, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό, εξουδετέρωση και καταστροφή 2853 ναρκών.

-Κατασκευή ακροβάθρων και ανάπτυξη γέφυρας ΜΠΕΛΕΫ στα Θερμά της νήσου Σαμοθράκης.

– Αποκατάσταση μέρους του δασικού οδικού δικτύου και διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών στην περιοχή του Αγίου Όρους.

– Κατασκευή 250.000 μασκών και 11.000 ατομικών συλλογών προστασίας στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας του COVID-19.

– Παρασκευή 11 τόνων υγρού απολυμαντικού χεριών, 210 τόνων διαλύματος απολύμανσης, 57.400 λίτρων αντισηπτικού υγρού και 8.000 φιαλιδίων αλκοολούχου φαρμακευτικού διαλύματος, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας του COVID-19.

– Διάθεση του 417 ΝΙΜΤΣ στο ΕΣΥ ως νοσοκομείο αναφοράς στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας του COVID-19.

– Διάθεση 39 στελεχών του Yγειονομικού σε αεροδρόμια και λιμάνια, για διεξαγωγή δειγματοληπτικών ελέγχων στα πλαίσια αντιμετώπισης αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19.

– Διάθεση 18 οπλιτών ιατρών όλων των ειδικοτήτων σε αγροτικά ιατρεία για την εξέταση και παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κατοίκων ορεινών περιοχών αλλά και νήσων της επικράτειας.

– Διάθεση 19 στρατιωτικών ιατρών σε Γενικά Νοσοκομεία για εκτέλεση εφημεριών.

Δείτε όλες τις δράσεις σε ένα βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ