El Pais: Η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να γίνει κράτος

«H ελληνική ακροδεξιά κερδίζει τη μάχη του δρόμου» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της ισπανικής εφημερίδας El Pais, που αναφέρεται στη Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα «το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου, προσπαθεί να παίξει το ρόλο ενός κράτους μέσα στο κράτος, εκμεταλλευόμενο τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα».

«Η Χρυσή Αυγή παρουσιάζεται ως ικανή να καλύψει το κενό που αφήνει το κράτος. Στην επίσημη ιστοσελίδα και στις τοπικές οργανώσεις ανακοινώνονται διανομές τροφίμων, γραφεία εύρεσης εργασίας, επισκέψεις σε σπίτια ηλικιωμένων ή σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε κρίση, τονίζοντας ωστόσο ‘μόνο για τους Έλληνες’», αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου.

Ιδιαίτερη μνεία κάνει η εφημερίδα στις «ουρές που σχηματίζουν από νωρίς το πρωί δεκάδες ηλικιωμένοι στα γραφεία της οργάνωσης, κοντά στον Σταθμό Λαρίσης, περιμένοντας να γίνουν δεκτοί για να εκθέσουν το πρόβλημά τους».

«Αν δεν κοιτάξεις το δίκτυο που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία δύο χρόνια, είναι δύσκολο να κατανοήσεις πώς ένα κόμμα του 0,5% στις ευρωεκλογές, κατάφερε να βγάλει 19 βουλευτές και τους διπλάσιους, αν διεξάγονταν σήμερα εκλογές» αναφέρεται στο δημοσίευμα.

«Τα μέλη της οργάνωσης αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες εθνικιστές και δεν τους απασχολεί που πολλοί τους αποκαλούν ναζί» καταλήγει η εφημερίδα.   

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ