Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Αυξημένη η συμμετοχή στον β’ γύρο, έχουν ψηφίσει 100.000 – Πιθανή παράταση

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο δεύτερος γύρος των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη νέου προέδρου του κόμματος. Έφη Αχτσιόγλου και Στέφανος Κασσελάκης διεκδικούν την ψήφο των μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που από τις 8.00 σπεύδουν στις κάλπες. Παράλληλα στην Κουμουνδούρου βρίσκονται από πολύ νωρίς σήμερα το πρωί τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που είναι επιφορτισμένα με την παρακολούθηση και τον έλεγχο της εκλογικής διαδικασίας.

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ – Στέφανος Κασσελάκης: Παροτρύνω όλο τον κόσμο να ψηφίσει, μια νέα μέρα ξημερώνει

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμμετοχή μέχρι στιγμής είναι αυξημένη σε πολλά εκλογικά τμήματα σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή. Μέχρι τις 10:00 είχαν ήδη ψηφίσει 19.000 μέλη. Μέχρι τις 10:30 ο αριθμός αυτός είναι φτάσεις στις 27.737, όταν στον πρώτο γύρο είχαν ψηφίσει 26.000 άτομα έως την ίδια ώρα. Μάλιστα στις 11:30 π.μ. είχαν ψηφίσει 40.000 μέλη, ενώ στις 12 το μεσημέρι 58.000. Έως τις 4 το μεσημέρι, εκτιμάται πως έχουν ψηφίσει πάνω από 100.000 μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι στην πράξη προσέρχονται στις κάλπες 280 άτομα το λεπτό.

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Το «ντέρμπι» Κασσελάκη – Αχτσιόγλου για την μετά-Τσίπρα εποχή

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 20:00, εκτός εάν υπάρξει κάποια παράταση όπως την περασμένη Κυριακή.  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να δοθεί παράταση σε εκλογικά τμήματα με πολύ μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων – μελών. Μέχρι τις 00:00 ακόμα και αν δοθεί παράταση, μπορεί να υπάρξει ένα αποτέλεσμα πολύ κοντά στο τελικό, ίσως και νωρίτερα.

Μία πρώτη εικόνα συνολική, αναμένεται περίπου μία ώρα από τη στιγμή που θα έχει κλείσει και η τελευταία κάλπη.

Τα προβλήματα στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ

Ωστόσο δεν έχουν λείψει και τα προβλήματα, καθώς υπάρχουν θέματα με την ταυτοποίηση μελών. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, σε πολλές περιπτώσεις έχει ζητηθεί βοήθεια από την Κουμουνδούρου για να προχωρήσει η ταυτοποίηση μελών. Κάποια μέλη δεν βρίσκονται στους ειδικούς καταλόγους, ωστόσο όταν απευθύνονται στην Κουμουνδούρου τα στοιχεία των μελών βρίσκονται σχετικά άμεσα και ταυτοποιούνται.

Στελέχη της Κουμουνδούρου ζητούν περισσότερη προσοχή, επιμέλεια και επιμονή για την ταυτοποίηση των στοιχείων, καθώς όπως λένε εάν συνεχιστούν τα προβλήματα τότε ενδέχεται το σύστημα να «μπλοκάρει».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ