Εκλογές 2023 – Τζήμερος: «Θα δώσουμε ψήφο ανοχής, αλλά δεν θα παζαρέψουμε καρέκλες»

Συνέντευξη στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου έδωσε ο πρόεδρος του συνασπισμού «Εθνική Δημιουργία» Θάνος Τζήμερος, ο οποίος δήλωσε ότι θα δώσει ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση, αλλά δεν θα παζαρέψει καρέκλες.

“Στοιχειωδώς φαινόμαστε” είπε αρχικά ο Θάνος Τζήμερος, σχολιάζοντας την έλλειψη δημοσιότητας του κόμματός του από τα ΜΜΕ και τα χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις. Στη συνέχεια σχολίασε τις εξελίξεις, γύρω από την δολοφονία Καραϊβάζ, λέγοντας ότι ζητήματα όπως οι κάμερες που τώρα θεωρούνται παράνομες, θα πρέπει να νομιμοποιηθούν. “Η Δημιουργία Ξανά κι εγώ και ο Φαήλος Κρανιδιώτης, έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να λέμε ότι δεν μπορεί η εγκληματικότητα να είναι χόμπι”, είπε και πρότεινε πως εάν το ίδιο άτομο παρανομεί συνεχώς, θα πρέπει η ποινή του να φτάνει τα ισόβια.

Σχετικά με τις συνεργασίες εφόσον το κόμμα του μπει στη Βουλή, είπε: “Θα δώσουμε ψήφο ανοχής, αλλά δεν θα παζαρέψουμε καρέκλες”.

Όσον αφορά την ένσταση στον Άρειο Πάγο προς το ΚΚΕ, τόνισε ότι κακώς το νομιμοποίησαν το 1974. “Ένα κόμμα που λέει σήμερα ότι θα πάρει τα όπλα, ένα κόμμα που διακηρύσσει ανυπακοή στη Βουλή, δεν θα πρέπει να βρίσκεται στην εκλογική διαδικασία.” Το ίδιο, είπε ο Πρόεδρος του συνασπισμού “Εθνική Δημιουργία”, ισχύει και για την Χρυσή Αυγή και για το κόμμα του Κασιδιάρη.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ