Εκλογές 2023 – ΣΥΡΙΖΑ: «Καρφιά» Κούλογλου για όσους έχουν «επάγγελμα Τσίπρα»

Λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές ο Στέλιος Κούλογλου είπε μεταξύ άλλων ότι «ο Τσίπρας είναι πιο προχωρημένος από το περιβάλλον του, από αυτούς που έχουν «επάγγελμα Τσίπρα».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «η ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς της Ελλάδας έπρεπε να έχει ξεκινήσει με το 32% του 2019. Εκεί χάθηκε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία. Είχα προσπαθήσει που έλεγα «πρόεδρε μήπως δεν αρέσουμε, ότι πρέπει να αλλάξουμε». Κάποια στιγμή είπα ότι ήρθε ισοπαλία ο Μητσοτάκης και ο Τσίπρας και μάλιστα εκτός έδρας και ήθελαν να με διαγράψουν. Λόγω αυτών πρέπει να γίνει μια ριζική ανανέωση στα μυαλά της Αριστεράς και επειδή υπήρχαν πολλές προτάσεις διαγραφής μου ο Τσίπρας δεν τις δέχτηκε. Ο Τσίπρας είναι πιο προχωρημένος από το περιβάλλον του, από αυτούς που έχουν «επάγγελμα Τσίπρα».

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Κούλογλου απάντησε ότι  «είναι σαν να με ρωτάτε αν θα υπάρχει Αριστερά χωρίς τον Τσίπρα. Σε όλες τις χώρες οι ηγέτες της Αριστεράς κάποια στιγμή για διαφορετικούς λόγους ο καθένας αλλάζουν. Η Αριστερά παραμένει, αποτελεί μια σημαντική δύναμη, έχει κάνει πολλά λάθη και έχει χάσει μέρος της παλιάς της επιρροής, κι αυτά πρέπει να τα δει σοβαρά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να βγει ένας τίτλος ότι ο Κούλογλου λέει ότι πρέπει να φύγει ο Τσίπρας, σε καμία περίπτωση. Εγώ δεν λέω τίποτα γιατί θα πρέπει ο ίδιος να πάρει τις αποφάσεις του».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ