Εκλογές 2023: Ποιοι ψήφισαν τους «Σπαρτιάτες»

Το κόμμα «Σπαρτιάτες», που είχε την στήριξη του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη, φαίνεται να παίρνει το εισιτήριο για την είσοδό του στη Βουλή, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του exit poll αλλά και την πρώτη ασφαλή εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος της Singular Logic για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023.

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Η πρώτη εκτίμηση από την Singular Logic – 8 κόμματα στη Βουλή

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο exit poll, με ενσωματωμένο το 100%, οι «Σπαρτιάτες» λαμβάνουν ποσοστό από 3,6% έως 5,6%. Σύμφωνα με την Singular Logic, λαμβάνουν ποσοστό 4,7% και 12 έδρες.

Ο Θωμάς Γεράκης, διευθύνων σύμβουλος Marc, περιέγραψε στον ΑΝΤ1 το προφίλ όσων ψήφισαν τους «Σπαρτιάτες». Οι ψηφοφόροι του κόμματος αυτού είναι κυρίως άνδρες, ηλικίας έως 44 ετών. Σε ποσοστό 25% αυτοχαρακτηρίζονται ως ακροδεξιοί, σε ποσοστό 15% δεξιοί και σε ποσοστό 10% ως κεντροδεξιοί. Σύμφωνα με τον κ. Γεράκη, όσοι αυτοχαρακτηρίζονται ως ακροδεξιοί φαίνεται πως ψήφισαν τους «Σπαρτιάτες» σε ποσοστό 60%.

Εκλογές 2023 – Exit poll: Πώς κατανέμονται οι έδρες των κομμάτων στη Βουλή

Σχετικά με την «δεξαμενή» των ψήφων των «Σπαρτιατών», ο κ. Γεράκης εξήγησε τα εξής: Το 20% των ψηφοφόρων της Ελληνικής Λύσης ψήφισε «Σπαρτιάτες», το 17% των ψηφοφόρων της «Νίκης», το 30% όσων είχαν ψηφίσει μικρότερα κόμματα, το 10-11% όσων είχαν ψηφίσει «Πλεύση Ελευθερίας», το 20% όσων δεν είχαν ψηφίσει στις προηγούμενες εκλογές και το 35% όσων είχαν ψηφίσει λευκό ή άκυρο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ