Εκλογές 2023: Όλο το παρασκήνιο πίσω από την ανακοίνωση της ημερομηνίας – Πότε «κλείδωσε» η 21η Μαΐου

Ξεκαθαρίζει σιγά σιγά το τοπίο μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην έναρξη του σημερινού υπουργικού συμβουλίου, ενώ πλούσιο είναι το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση αυτή.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το μήνυμά του στο TikTok για τις εκλογές της 21ης Μαΐου

Η 21η Μαΐου ήταν εξαρχής το βασικό σενάριο για τη διεξαγωγή των εκλογών, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1 ο Πρωθυπουργός κλείδωσε την ημερομηνία των εκλογών μέσα στο Σαββατοκύριακο. Μόλις, χθες, το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε σε στενή ομάδα συνεργατών του την απόφασή του να ανακοινώσει την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο. Υπαρκτό ήταν, ωστόσο, και το σενάριο της 28ης Μαΐου, το οποίο απορρίφθηκε κυρίως, γιατί θα εμπόδιζε την ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Η εκλογική στόχευση της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές:

Η μητέρα των μαχών για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι η 21η Μαΐου , ενώ έχει στη φαρέτρα του το θετικό αφήγημα και συνάμα δίλλημα για το, αν η χώρα θα πάει μπροστά στο δρόμο της προόδου ή αν θα μείνει καθηλωμένη στην Ελλάδα του Αλέξη Τσίπρα πριν από το 2019. Για τη Νέα Δημοκρατία, η αυτοδυναμία αποτελεί μονόδρομο για την σταθερότητα και την προώθηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων.

Ο σχεδιασμός της προεκλογικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ:

Μετά την επίσημη ανακοίνωση της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας έσπευσε να καλέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε τηλεοπτική μονομαχία προκειμένου οι δύο αρχηγοί να κάνουν γνωστές τις προγραμματικές τους θέσεις για την αντιμετώπισή των προβλημάτων της χώρας. Στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να κάνει περίπου δύο με τρεις περιοδείες και ομιλίες κάθε εβδομάδα, ενώ το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάζεται σε θεματικές εκδηλώσεις.  Μάλιστα, πριν από το Πάσχα αναμένεται να συνεδριάσει η κεντρική επιτροπή του κόμματος που θα αποφασίσει το υπόλοιπο 25% των υποψηφίων στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Κουμουνδούρου επαναλαμβάνουν ότι το δίλλημα των εκλογών είναι ότι ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος σταθερότητας, ενώ ψήφος στη ΝΔ είναι ψήφος περιπέτειας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ