Εκλογές 2023: Οι πολιτικοί αρχηγοί άφησαν τα «μπαλκόνια» και έπιασαν το TikTok

Άφησαν τα “μπαλκόνια” και έπιασαν το TikTok οι πολιτικοί αρχηγοί λίγο πριν τις εκλογές.

Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης, φαίνεται πως αφήνουν πίσω τους τις παλαιές προεκλογικές τακτικές, αντιλαμβανόμενοι πως ο καιρός αλλάζει. Σε μία εποχή που όποιος δεν έχει social media θεωρείται οριακά αποκομμένος από την κοινωνία και τα όσα συμβαίνουν, οι τρεις βασικοί διεκδικητές της πρωθυπουργίας, άνοιξαν προφίλ στο TikTok τόσο για να έρθουν σ’ επαφή με την νεολαία, όσο και για να απευθυνθούν σε ένα μεγαλύτερο μέρος του κόσμου.

Μπορεί οι εμφανίσεις των πολιτικών αρχηγών στα μπαλκόνια και στις εξέδρες, για να απευθυνθούν στον κόσμο, να έχουν αφήσει εποχή, όμως οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης σου δίνουν την δυνατότητα να σε δει ο οποιοσδήποτε, ότι ώρα και στιγμή θέλει, δημιουργώντας σίγουρα και μία πιο άμεση επαφή. Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας πρόσφατα έκαναν q&a, δηλαδή δέχθηκαν ερωτήσεις από τον κόσμο και εκείνοι απάντησαν, στο TikTok.

Στην ερώτηση του γιατί άνοιξε το TikTok ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Άνοιξα το TikTok γιατί είναι ο πιο άμεσος τρόπος επικοινωνίας με τη νέα γενιά. Αφού εσείς είστε στο TikTok και από εκεί ενημερώνεστε, πρέπει κι εγώ να είμαι στο ΤikΤok για να μπορώ να επικοινωνώ μαζί σας, να μπορώ να απαντώ στις ερωτήσεις σας, και να προσπαθώ να περνάω τα δικά μου μηνύματα. Σε κάθε περίπτωση αφού είμαι στο TikTok και εσείς βλέπετε ΤikΤok να σας ζητήσω να πάτε να ψηφίσετε στις εκλογές, ψηφίστε ό,τι θέλετε αρκεί να μην απέχετε και ότι ερωτήσεις έχετε εδώ είμαι μέσω video reply να προσπαθώ να τις απαντώ.»

Νέος ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα για το εάν δεν θα ψηφίσουν, αυτοί που λείπουν για σεζόν, τονίζοντας πως είναι άδικο. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Ναι είναι άδικο. Ο κύριος Σκέρτσος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε μία απάντηση, “Δεν υπάρχει νόημα, δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε για τους νέους και την ψήφο των νέων”, δεν σας βλέπουν καν, σας θεωρούν αόρατους. Γι’ αυτόν λοιπόν τον λόγο, γιατί είναι βέβαιο ότι  μπορούσε να βρεθεί ένας τεχνικός τρόπος για να μπορέσετε να ψηφίσετε εκεί που δουλεύετε, δεν σας θέλουν στην κάλπη. Δεν σας θέλουν γιατί γνωρίζουν, ότι αν πάτε στην κάλπη θα τους μαυρίσετε.»

Τα βιντεάκια που έχουν δημοσιεύσει στην πλατφόρμα οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί έχουν συγκεντρώσει από χιλιάδες έως και εκατομμύρια προβολές, γεγονός που αποδεικνύει την χρησιμότητα των social media, στην εκλογική “μάχη”.

@kyriakosmitsotakis_ «Γιατί άνοιξε TikTok❓» #kyriakosmitsotakis ♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

@atsipras #fyp #fypgreece #tiktokgreece #Τσίπρας ♬ πρωτότυπος ήχος – Αλέξης Τσίπρας

@nikos.androulakis Επίσκεψη στο δεύτερο σπίτι μου, την Ξάνθη, όπου πέρασα τα φοιτητικά μου χρόνια! #pasok #tiktokgreece ♬ πρωτότυπος ήχος – Nikos Androulakis

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ