Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης: Υπήρξε ανοιχτή παρέμβαση του τουρκικού προξενείου υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου στην Ροδόπη

«Η αυτοδυναμία για τη ΝΔ είναι μονόδρομος» τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Εκλογές 2023: Επίθεση Σκέρτσου στον ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητα Οζγκιούρ στην Ροδόπη

Ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» πρόσθεσε ότι «από την πλευρά μου έχω πει ότι δεν θα συνεργαστώ με καμία δύναμη δεξιά της ΝΔ. Από την άλλη πλευρά προτού ακόμα του ζητηθεί, ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης έχει σπεύσει να αρνηθεί τόσο εμένα ως Πρωθυπουργό όσο και το πρώτο κόμμα της κάλπης ως κυβέρνηση. Ενώ με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφές ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεργασίας. Συνεπώς τα πράγματα είναι ολοκάθαρα, πλέον μπροστά σε κάθε ψηφοφόρο. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μάλιστα υπήρξε ήδη απόλυτα αποκαλυπτικός: δήλωσε ότι δεν θα συνεργαστεί ακόμη και αν η ΝΔ έχει 149 βουλευτές. Ότι θεωρεί την παράταξή μας στρατηγικό αντίπαλο. Και ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως στις εκλογές στις 21 Μαΐου νίκησαν η αλήθεια και ο ρεαλισμός, επιβραβεύτηκαν η συνέπεια λόγων και πράξεων. Επιπλέον θέτει ζήτημα ανοιχτής παρέμβασης του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή υπέρ του υποψηφίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη, Φερχάτ Οζγκιούρ.

Για την Ροδόπη και τον ρόλο του τουρκικού προξενείου

«Στην Ροδόπη υπήρξε όντως ανοιχτή παρέμβαση του τουρκικού προξενείου υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου. Και αυτό είναι πρόβλημα» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε: «Δεν γίνεται μια ξένη χώρα να παρεμβαίνει ανοιχτά υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων που αναφέρονται στο τουρκικό προξενείο κι όχι στην ελληνική συνταγματική έννομη τάξη. Είναι θέμα που πρέπει να απασχολήσει πρωτίστως το κόμμα που τον επέλεξε, καθώς καθίσταται συμμέτοχο στην ανάμειξη ενός άλλου κράτους στα εσωτερικά της Ελλάδας. Και προσοχή: Δεν μιλώ για όλους τους μειονοτικούς βουλευτές, ούτε για όλη την εθνική μουσουλμανική μειονότητα. Έχω, άλλωστε, στηρίξει τη θρησκευτική μειονότητα, στα βήματα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που έκανε πράξη την ισονομία και την ισοπολιτεία».

«Οι Έλληνες μουσουλμάνοι πρέπει να αισθάνονται ότι έχουν ίσες ευκαιρίες με τους συμπολίτες τους Χριστιανούς και κάνουμε ό, τι χρειάζεται γι’ αυτό. Κάποιοι, όμως, θέλουν να τους αντιμετωπίζουν ως μοχλούς για να δημιουργούν προβλήματα στην Ελλάδα. Γι’ αυτό και κάποια κόμματα όφειλαν να είναι πολύ πιο προσεκτικά στις επιλογές τους» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση για έξωθεν παρεμβάσεις στην εκλογική διαδικασία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ