Εκλογές 2023: Η συνομιλία του προέδρου κόμματος με τον Γιάννη Λαγό μέσα από τη φυλακή

Μπορεί ο Κασιδιάρης να μένει εκτός εκλογών της 21ης Μαΐου, μετά το «μπλόκο» από τον Άρειο Πάγο, ένας άλλος, όμως, καταδικασμένος για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, φαίνεται ότι έχει βρει διαύλους επικοινωνίας με ένα κόμμα -Κίνημα 21- που πήρε το «πράσινο φως» για να συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία.

Ο λόγος για τον Γιάννη Λαγό, ο οποίος αν και κρατούμενος στις φυλακές, είχε την ευκαιρία να διατυπώσει τις γνωστές απόψεις του σε διαδικτυακή εκπομπή που είναι δημοσιευμένη στο youtube. Την εκπομπή παρουσιάζει ο Ζώης Κωνσταντίνου Μπέχλης, πρόεδρος του Κινήματος 21, το οποίο θα διεκδικήσει την ψήφο στις επερχόμενες εκλογές. Το βίντεο δημοσιεύτηκε μόλις πριν από μερικούς μήνες, τον Φεβρουάριο του 2023, όταν ήδη βρισκόταν σε εξέλιξη η δημόσια συζήτηση για το πώς μπορεί να αποτραπεί η συμμετοχή στις εκλογές του κόμματος του καταδικασμένου για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.

Ο πρόεδρος του Κινήματος 21, πλοίαρχος ε.α και στρατιωτικός γιατρός, στην αρχή της διαδικτυακής εκπομπής χαρακτηρίζει τον Γιάννη Λαγό ως «πολιτικό κρατούμενο» και υποστηρίζει ότι βρίσκεται στη φυλακή για κάτι που δεν έχει κάνει. «Θα γίνει μία παρέμβαση από τον έγκλειστο, για εμάς πολιτικό κρατούμενο, Γιάννη Λαγό, ο οποίος βρίσκεται και αυτός όπως και οι υπόλοιποι, βουλευτές της Χρυσής Αυγής στη φυλακή για κάτι, το οποίο δεν έχει κάνει», λέει συγκεκριμένα ο Ζώης Μπέχλης.

Αναφέρεται, επίσης, στις προσπάθειες να εμποδιστεί η κάθοδος Κασιδιάρη στις εκλογές, κάνοντας λόγο για «άθλια μεθόδευση» εναντίον ενός κόμματος «με το οποίο διαφωνούμε όχι με τους οπαδούς, αλλά με τον αρχηγό του. Θεωρούμε ότι εμπλέκεται το κόμμα αυτό, ο Κασιδιάρης ως μέλος της Χρυσής Αυγής σε καμία δολοφονία, όπως αυτή την οποία προσπαθούν να φορτώσουν, αλλά στην προδοσία της Μακεδονίας. Σε μία πάρα πολύ καλή σκηνοθεσία που πρέπει κάποιος να ξέρει ιστορία για να την καταλάβει. Ο Γιάννης Λαγός την κατάλαβε έστω και λίγο αργά και έκανε τις κινήσεις του», ακούγεται να λέει ο Ζώης Μπέχλης προτού δώσει τον λόγο στον καταδικασμένο πρώην χρυσαυγίτη, μέσα από τη φυλακή.

Με τον γνωστό του τρόπο και λόγο, ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ακούγεται να λέει, μεταξύ άλλων ότι «η ελληνική Δικαιοσύνη και οι κυβερνώντες, τα κόμματα που εξουσιάζουν και έχουν καθυποτάξει τον Έλληνα πολίτη είναι σε άμεση συνεργασία, είναι μία κόζα νόστρα, μία μαφία που διοικεί την Ελλάδα». Ο ίδιος αυτοπροσδιορίζεται ως ένας «απλός, λαϊκός, καθημερινός άνθρωπος», ενώ του δίνεται η ευκαιρία να ξεδιπλώσει τις θέσεις του και να μιλήσει για την προσωπική του ιστορία.

«Εύχομαι καλή συνέχεια, καλό κουράγιο. Να ξέρεις ότι το δίκαιο θα λάμψει, θέλουν δεν θέλουν» ακούγεται να λέει ο πρόεδρος του Κινήματος 21 στο τέλος της σύνδεσής του με τον Γιάννη Λαγό, με τον δεύτερο να απαντά: «συνέχισε έτσι Ζώη, μην το βάζεις κάτω». «Οι προσευχές μας είναι με αυτούς που είναι αδικημένοι», λέει ο πρόεδρος του Κινήματος 21.

Τι είπε ο Ζώης Μπέχλης στον Realfm 97,8

Ο πρόεδρος του Κινήματος 21, Ζώης Μπέχλης, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή. Μεταξύ άλλων, ο κ. Μπέχλης παραδέχθηκε ότι συνομιλεί με τον Γιάννη Λαγό, σημειώνοντας πως «ανήκε σε ένα κόμμα από το οποίο έφυγε και με το οποίο δεν θέλουμε να έχουμε καμία σχέση».

«Στο Κίνημα 21 μιλάμε με όλους, υπάρχουν παιδιά πολιτικών προσφύγων… Έχουμε και στελέχη της ΝΔ, του ΚΚΕ και του ΠΑΣΟΚ», τόνισε.

Στην εκπομπή προβλήθηκε απόσπασμα από τη συνομιλία του Ζώη Μπέχλη με τον Γιάννη Λαγό, όπου μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Κινήματος 21 αναφέρει πως ο καταδικασμένος πρώην χρυσαυγίτης είναι πολιτικός κρατούμενος, και πως βρίσκεται στη φυλακή για κάτι που δεν έχει κάνει. «Ξέρετε να έχει σκοτώσει κάποιον ο Γιάννης Λαγός;» απάντησε στον Realfm, ενώ δήλωσε πως δεν έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη.

Ακούστε το ηχητικό:

Ποιο είναι το Κίνημα 21

Στην ιστοσελίδα του, το Κίνημα 21 αυτοπαρουσιάζεται μέσα από τρία βήματα: 1) Ενώνουμε τους Έλληνες (Βγαίνουμε από τις παγίδες των πολιτικών ιδεολογιών και ακολουθούμε την ιδέα του έθνους), 2) Επαναστατούμε Δημοκρατικά (Ανατρέπουμε το προδοτικό ανθελληνικό πολιτικό κατεστημένο μέσα από την εκλογική διαδικασία), 3) Ελευθερώνουμε την Ελλάδα (Αποκαθιστούμε το δίκαιο, την τάξη και την ευημερία της Ελλάδας και των Ελλήνων).

Μεταξύ των 21 σημείων που εκπροσωπούν το κόμμα, σύμφωνα με τα όσα περιγράφονται στην ιστοσελίδα, είναι: η Ελλάς ανήκει στους Έλληνες και μόνον στους Έλληνες, αποδέσμευση της Ελλάδος από τους ξένους τοκογλύφους, έξοδος της Ελλάδας από αυτή τη γερμανοκρατούμενη Ευρωπαϊκή Ένωση εάν η ΕΕ δεν προσαρμοσθεί στις εθνικές μας απαιτήσεις, επαναπροώθηση στις χώρες τους όλων των παράνομα εισερχομένων προσώπων στην πατρίδα μας, επανέλεγχος όλων των αδειών ασύλου που δόθηκαν τα τελευταία 30 χρόνια καθώς και απαγόρευση της δράσης όλων των ΜΚΟ σε ελληνικό έδαφος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ