Εκλογές 2023 – Γεροτζιάφας: Επιβάλλεται η «κυβέρνηση ηττημένων» – Η απάντηση της ΝΔ

Επιβεβλημένη χαρακτήρισε ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας την ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης το βράδυ της 21ης Μαΐου από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΜεΡΑ25, ακόμα και αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερο κόμμα.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ANT1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε αρχικά πως «είναι υποχρεωτικό να έχουμε κυβέρνηση την 21η Μαΐου για λόγους σταθερότητας και πολιτικής ηγεμονίας μιας συνολικής αντίληψης η οποία αντιτίθεται στην νεοφιλελεύθερη γραμμή διαχείρισης της κυβέρνησης, στον νεοφιλελευθερισμό της δεξιάς».

Και στην συνέχεια πρόσθεσε πως: «εφόσον βγαίνουν οι αριθμοί, ο σχηματισμός συγκυβέρνησης από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΜεΡΑ25, επιβάλλεται. Επιβάλλεται γιατί έχουμε μια πολιτική γραμμή που είναι η σοσιαλδημοκρατική γραμμή, η οποία υποστηρίζει την ανασύσταση και θωράκιση του κράτους πρόνοιας».

Αναφορικά με τις θέσεις του ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη, ο κ. Γεροτζιάφας δήλωσε: «εμένα αυτά μου θυμίζουν κοκορομαχίες και χαρτοπόλεμο πριν από τις φοιτητικές εκλογές. Το βράδυ των εκλογών θα προκύψει μία και αδήριτη ανάγκη. Να επανασυσταθεί και να οχυρωθεί το κράτος πρόνοιας στην Ελλάδα».

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει κυβέρνηση ηττημένων ότι και να λέει ο κ.Τσίπρας

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει κυβέρνηση ηττημένων «ό,τι και να λέει ο κ.Τσίπρας» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία, παραπέμποντας σε δηλώσεις του υποψηφίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεροτζιάφα.

«Μετά τον κ. Δραγασάκη, τον κ. Τσακαλώτο, τον κ. Παπαχριστόπουλο και τον κ. Χατζησωκράτη, σήμερα ήταν η σειρά του κ. Γεροτζιάφα να μιλήσει για κυβέρνηση ηττημένων, λέγοντας μάλιστα πως η κυβέρνηση ηττημένων επιβάλλεται αν βγαίνουν οι αριθμοί!» τονίζει η ΝΔ και επισημαίνει: «Οι προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφείς! Θα επιδιώξουν με κάθε τρόπο κυβέρνηση ηττημένων, αν μετά το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου «βγαίνουν τα κουκιά», ό,τι και να λέει σήμερα για “ξεκάρφωμα” ο κ. Τσίπρας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ