Εκλογές 2023 – Διακομματική Επιτροπή: Χωρίς περιορισμούς οι εμφανίσεις των υποψηφίων στα ΜΜΕ

Νέα συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής στο υπουργείο Εσωτερικών θα διεξαχθεί την Πέμπτη 1 Ιουνίου, στις 11 το πρωί, σχετικά με το εάν θα πραγματοιηθεί ή όχι debate, ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

του Μίλτου Σακελλάρη

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να διεξαχθούν δυο debate ξεχωριστά, με το δεύτερο να γίνεται ανάμεσα στις αρχηγούς της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Ο γενικός Διευθυντής της ΝΔ, κ. Σμυρλής είπε πως θα τοποθετηθεί επί του θέματος την ερχόμενη Πέμπτη. Το ΚΚΕ το απέρριψε λέγοντας πως θέλει ένα debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως θέλει την Ένωση Συντακτών να λάβει μέρος για την λήψη αποφάσεων για τους όρους της τηλεμαχίας.

Παράλληλα, έγινε δεκτή η πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών (και του Επικράτειας) να μην υπάρξουν περιορισμοί στις εμφανίσεις των υποψηφίων, παρά την προσωπική γνωμοδότηση του επικεφαλής του ΕΣΠ. Η πρόταση έγινε δεκτή από τα κόμματα και αναμένεται ΚΥΑ, η οποία θα καθορίζει τις διατάξεις για τους υποψήφιους. Η απόφαση ήταν ομόφωνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Αθανάσιος Κουτρουμάνος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Διακομματικής Επιτροπής επισήμανε πως προχώρησε στη γνωμοδότηση να ισχύσουν οι ίδιες απαγορεύσεις, όπως στις εκλογές του Μαΐου, έπειτα από email που έλαβε από τη Νέα Δημοκρατία, στο οποίο φέρεται να ρωτούσε ποιοι θα είναι οι περιορισμοί για τις εμφανίσεις των υποψηφίων.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος,  ο οποίος ήταν παρών στη διακομματική, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικράτειας του κόμματος, Παύλο Σαράκη, κατήγγειλε πως το email που έλαβε ήταν από fake λογαριασμό. Και οι δυο υπογράμμισαν πως έχουν υπό εκπροσωπηθεί στους σταθμούς και ετοιμάζουν επιστολές διαμαρτυρίας.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ