Εκλογές 2023: Debate Γεωργιάδη – Ζαχαριάδη στον Realfm 97,8 για τις δηλώσεις Κατρούγκαλου

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στον αέρα του Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα, σε ένα debate ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Κατρούγκαλος: Η απάντηση μετά τις αντιδράσεις – «Εξέφρασα την προσωπική μου άποψη»

Ο υπουργός Ανάπτυξης και υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα δήλωσε «κανείς δεν έχει πει ότι όλα έχουν πάει τέλεια. Τέλεια τα κάνουν, μόνο όσοι ονειρεύονται. Το ζήτημα είναι αν η συνολική εικόνα της χώρας είναι προς τα μπρος ή όχι; Η Ελλάδα του 2019 ήταν οικονομικός παρίας και το 2023 είναι ο πρωταγωνιστής της ανάπτυξης στην Ευρώπη. Οι Financial Times έγραψαν ότι η Ελλάδα είναι ο τίγρης των επενδύσεων στην Ευρώπη».

«Αυτό που έζησα με τον κ. Κατρούγκαλο ήταν συγκλονιστικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μια προσπάθεια να τον αδειάσει, δεν ξέρω αν θα είναι επιτυχημένη. Ο κ. Κατρούγκαλος ήταν ο αρμόδιος υπουργός του παρελθόντος, δεν βλέπω να έχουν πειστεί όλοι αυτοί από τις διαψεύσεις. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες στη χώρα από τον νόμο Κατρούγκαλου – Τσίπρα καταστράφηκαν. Μέχρι σήμερα τους κυνηγούν χρέη εκείνης της περιόδου. Η ρητή δήλωση του κ. Κατρούγκαλου, ήταν ότι θα το επαναφέρουμε αμέσως. Και μου έκανε εντύπωση η ρητή δήλωση και έτσι πήγα στα πρακτικά της Βουλής για να δω αν ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε τον νόμο Βρούτση που κατήργησε το 20%. Ο ΣΥΡΙΖΑ το είχε καταψηφίσει και είχε επιμείνει στο 20% των ασφαλιστικών εισφορών όπως το είπε ο κ. Κατρούγκαλος» επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης. «Ο κ. Κατρούγκαλος αποκάλυψε το κρυφό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ» υπογράμμισε.

Αντιδράσεις μετά τη δήλωση Κατρούγκαλου για τους ελεύθερους επαγγελματίες – «Θα επανέλθει ο συντελεστής ασφαλιστικών κρατήσεων στο 20%»

Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα σχολίασε ότι «το πρόγραμμα που θα εφαρμόσουμε μετά τις εκλογές είναι ανηρτημένο στην ιστοσελίδα μας και είναι αυτό που λέει ο Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Γεωργιάδης με πονηριά αναφέρεται στους μνημονιακούς καταναγκασμούς της περιόδου 2015-2018. Έχουμε φύγει από εκείνη την περίοδο επειδή το κατάφερε η κυβέρνηση Τσίπρα με θυσίες και αδικίες να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια. Έχει έρθει η ώρα στη μεσαία τάξη που εμείς αδικήσαμε και ο κ. Μητσοτάκης ρήμαξε, να αποκαθίσταται. Τους αδικήσαμε, κάνω αυτοκριτική. Δεν πανηγύρισα ότι η οικονομία πάει σφαίρα. Δεν αρνούμαι ότι σε μια σειρά από τομείς ότι τα πράγματα το 2019 ήταν διαφορετικά από το 2015 και το 2023 είναι διαφορετικά από το 2019».

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ