Εκλογές 2023: Αυτό είναι το στούντιο όπου θα πραγματοποιηθεί το debate των πολιτικών αρχηγών – ΦΩΤΟ

Το στούντιο όπου θα πραγματοποιηθεί το debate των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου παρουσίασε η ΕΡΤ σε εκπρόσωπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της χώρας.

Του Σήφη Γαρυφαλάκη

Το enikos.gr βρέθηκε στις σύγχρονες και ανακαινισμένες εγκαταστάσεις της δημόσιας τηλεόρασης. To «Στούντιο 4» που βρίσκεται στο υπόγειο του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, ανακαινίστηκε πρόσφατα για τις ανάγκες των εκλογών.

Εκλογές Debate ΕΡΤ στούντιο

Στο στούντιο αυτό, μία εβδομάδα από σήμερα, στις 10 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί το debate των πολιτικών αρχηγών. Για τις ανάγκες της τηλεμαχίας, το στούντιο θα αλλάξει όψη. Το μεγάλο λευκό τραπέζι θα απομακρυνθεί και θα τοποθετηθούν θέσεις για τους πολιτικούς αρχηγούς και τους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Πέμπτη 4 Απριλίου θα γίνει στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ μια πρώτη συνάντηση των δημοσιογράφων που θα λάβουν μέρος στο debate των πολιτικών αρχηγών.

Εκλογές Debate ΕΡΤ στούντιο

Από το «Στούντιο 4» η ΕΡΤ θα μεταδώσει σε ζωντανή σύνδεση τα αποτελέσματα των εκλογών το βράδυ της 21ης Μαΐου.

Εκλογές Debate ΕΡΤ στούντιο

Εκλογές Debate ΕΡΤ στούντιο Εκλογές Debate ΕΡΤ στούντιο

H επίσκεψη των δημοσιογράφων στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής περιλάμβανε μία ξενάγηση με παρουσιαστή τον Ερμή (έναν δημοσιογράφο εικονικής πραγματικότητας).

Οι εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της χώρας, ξεναγήθηκαν ακόμη στο νέο newsroom της δημόσιας τηλεόρασης και ενημερώθηκαν για το ΕΡΤNEWS που έκλεισε ήδη έναν χρόνο ζωής, για το ertnews.gr όπως και για το Πρώτο Πρόγραμμα. Ξεναγήθηκαν, λοιπόν, από τον γενικό διευθυντή Ενημέρωσης Φώτη Καφαράκη, τον διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης Γιάννη Τρουπή, τα στελέχη και τους παρουσιαστές της Ενημέρωσης, καθώς και τους επικεφαλής των τεχνικών υπηρεσιών, στο newsroom και στην αίθουσα συσκέψεων, στα πλατό και στο κοντρόλ των ειδήσεων, αλλά και στα στούντιο της τηλεόρασης.

Εκλογές 2023: Έτσι θα γίνει το debate – Όλες οι λεπτομέρειες

Στο debate, που θα διεξαχθεί στις 10 Μαΐου στις 9 το βράδυ, θα συμμετάσχουν οι έξι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων και συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος και ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Η θεματολογία θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενότητες:

  • 1η Θεματική Ενότητα : Οικονομία – Ανάπτυξη – Απασχόληση
  • 2η Θεματική Ενότητα : Εξωτερική Πολιτική – Άμυνα
  • 3η Θεματική Ενότητα : Κράτος – Θεσμοί – Διαφάνεια
  • 4η Θεματική Ενότητα : Υγεία – Παιδεία – Κοινωνικό Κράτος
  • 5η Θεματική Ενότητα : Περιβάλλον – Ενέργεια

Η διάρκεια

Η διάρκειά του debate θα είναι 3 ώρες και θα λάβουν μέρος επτά δημοσιογράφοι, ένας από κάθε κανάλι (6 ιδιωτικά και η ΕΡΤ). Συντονιστής θα είναι ο Γιώργος Κουβαράς.

Οι πολιτικοί αρχηγοί θα κάνουν τις τοποθετήσεις τους ενώ δεν θα υπάρξουν ερωτωαπαντήσεις. Η ερώτηση του δημοσιογράφου θα είναι διάρκειας 30 δευτερολέπτων και η απάντηση θα έχει διάρκεια 1,5 λεπτό. Ο συντονιστής του debate δεν θα έχει το δικαίωμα υποβολής ερώτησης με τις ερωτήσεις να τις υποβάλλουν δημοσιογράφοι από όλα τα κανάλια παν
Σε περίπτωση που επανέλθει με διευκρινιστική ερώτηση ο δημοσιογράφος, οι πολιτικοί θα πρέπει να απαντήσουν μέσα σε 45 δευτερόλεπτα.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ