Ειδικό Δικαστήριο: Τι κατέθεσαν ο Δημήτρης Φουρλεμάδης και ο Γιώργος Παπαχρήστος

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς δέχθηκε να συναντήσει τον Χρήστο Καλογρίτσα μετά τον διαγωνισμό του 2016 για τις τηλεοπτικές άδειες καθώς «το άγχος του ήταν ότι είχε μία τεράστια επιχείρηση, τον Alpha με 1.000 εργαζόμενους που θα έμενε ένα κουφάρι αν δεν ακυρωνόταν ο διαγωνισμός» είπε κατά την κατάθεσή του στο Ειδικό Δικαστήριο ο Δημήτρης Φουρλεμάδης, πρώην Γενικός Διευθυντής του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Μαρινάκης στο Ειδικό Δικαστήριο: Επιθυμία Τσίπρα και Παππά να συμμετέχει ο Καλογρίτσας στον διαγωνισμό

Της Άννας Κανδύλη

Όπως είπε: «Πήρα εντολή από τον Κοντομηνά να δω τον Καλογρίτσα. Ένα κανάλι χωρίς άδεια, ψάχνει να συνεργαστεί με κάποιον που έχει άδεια…». Ερωτηθείς για το ποια ήταν τα «παιδιά» που αναφερόταν ο Καλογρίτσας, ο μάρτυρας απάντησε: «Εικάζω ότι ήταν οι κυβερνώντες» ενώ σημείωσε πως «ο Κοντομηνάς έκοψε γέφυρες με τον Καλογρίτσα πολύ γρήγορα μετά τη συνάντησή τους, καθώς ζητούσε το 51% του σταθμού, μία πρωινή εκπομπή και το δελτίο ειδήσεων».

Ειδικό Δικαστήριο: Τι κατέθεσαν ο στενός συνεργάτης του Χρήστου Καλογρίτσα και ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος
  • Πρόεδρος: Γιατί δέχθηκε ο Δημήτρης Κοντομηνάς να συναντήσει τον Χρήστο Καλογρίτσα εφόσον δυσανασχετούσε μαζί του; Μήπως πιεζόταν; Μήπως υπήρχαν άλλες εκκρεμότητες με άλλες αρχές ή την κυβέρνηση και αναγκάστηκε να τον συναντήσει πιεζόμενος;
  • Φουρλεμάδης: Το άγχος του ήταν επειδή μία τεράστια επιχείρηση, ο Alpha, με 1.000 εργαζόμενους θα έμενε ένα κουφάρι αν δεν ακυρωνόταν ο διαγωνισμός. Αυτό που λέω είναι ότι ήταν πιεζόμενος μόνο για το θέμα του διαγωνισμού.

«Μαέστρος» ο Νίκος Παππάς

Μετά τον κ. Φουρλεμάδη, ως μάρτυρας κατέθεσε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθησή του πως: «ο Χρήστος Καλογρίτσας βοηθήθηκε να εμφανιστεί ως πραγματικός διεκδικητής τηλεοπτικής άδειας. Όλη η πληροφόρηση που είχαμε τότε ήταν ότι όλα εκκινούσαν από τον Νίκο Παππά. Ήταν το πιο κοντινό πρόσωπο του πρωθυπουργού, που κινούσε όλα τα νήματα για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο Παππάς ήταν ο μαέστρος που κρατούσε την μπαγκέτα».

Κατά τον μάρτυρα «Η διαδικασία ήταν άλλοθι για να ελέγξει ο ΣΥΡΙΖΑ το τηλεοπτικό τοπίο. Ο διαγωνισμός ήταν σωστός. Έπρεπε να τεθεί ένα πλαίσιο λειτουργίας για τα κανάλια, να πληρώνουν τις συχνότητες που είναι δημόσιο αγαθό. Από κει και πέρα, όπως στήθηκε ο διαγωνισμός είχε μία κατεύθυνση. Το πως ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από αυτές τις τέσσερις άδειες θα αποκτούσε ένα κανάλι. Προσπάθησε να δοθεί αρχικά στον Καλογρίτσα και μετά στον Ιβάν Σαββίδη».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ