Ειδικό Δικαστήριο: «Σε εμάς δεν έγινε ποτέ παρέμβαση από τον υπουργό» κατέθεσε ο Ηλίας Ζαγοραίος

«Σε εμάς δεν έγινε ποτέ καμία παρέμβαση από τον υπουργό. Σε καμία υπόθεση», κατέθεσε ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου ο αντεισαγγελέας εφετών Ηλίας Ζαγοραίος αναφερόμενος στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Της Άννας Κανδύλη 

«Θα σας φέρω ως παράδειγμα μια προκαταρτική για τους Τσατάνη, Βγενοπούλο, Σοφό ή για την κα. Ζαμανίκα, υποθέσεις που θα μπορούσε κάποιος να πει ότι θα είχε προσωπικό ενδιαφέρον ο κ. Παπαγγελόπουλος και δεν με ρώτησε ποτέ τίποτα» σημείωσε ο κ. Ζαγοραίος.

Ερωτηθείς για την μη διαβίβαση αμελλητί στη Βουλή από την κ. Τουλουπάκη της αναφοράς των τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που αφορούσε τη μη τιμολόγηση φαρμάκων από τον τότε αρμόδιο υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή, υπόθεση για την οποία κατηγορείται η πρώην εισαγγελέας κατά της διαφθοράς, ο κ. Ζαγοραίος εξέφρασε την άποψη ότι ορθώς έπραξε καθώς έπρεπε να προηγηθεί έρευνα.

Κατάθεση Παπαγεωργίου

Πρώτος μάρτυρας σήμερα κατέθεσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Δημήτρης Παπαγεωργίου, που είχε επί δύο χρόνια την εποπτεία των εισαγγελέων διαφοράς και οικονομικού εγκλήματος. Και αυτός σημείωσε πως δεν δέχθηκε ποτέ παρέμβαση από το Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ούτε είχε πέσει κάτι τέτοιο στην αντίληψή του σε σχέση με τους εισαγγελείς που επόπτευε. Διέψευσε επίσης τον πρώην οικονομικό εισαγγελέα, Παναγιώτη Αθανασίου, στα όσα έχει πει περί παρέμβασης του κ. Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση της τράπεζας Πειραιώς και του πρώην προέδρου της Μιχάλη Σάλα, αναφέροντας πως ο κ. Αθανασίου του είχε πει πως θα καθυστερήσει να ασκήσει διώξεις για να μελετήσει τη δικογραφία.

«Συνεργάστηκα με τους εισαγγελείς Διαφθοράς, τόσο με την κα. Ράικου, όσο και με την κα. Τουλουπάκη. Η συνεργασία μου με όλους τους συναδέλφους μου ήταν πολύ καλή» ανέφερε ο μάρτυρας. Σχετικά με ερώτηση που του τέθηκε για το εάν δέχτηκε παρεμβάσεις από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο μάρτυρας ανέφερε: «Ποτέ. Δεν τον γνώριζα κιόλας τον άνθρωπο. Μια φορά τον έχω συναντήσει σε έναν αγιασμό. Ουδέποτε υπήρξε παρέμβαση προς το πρόσωπο μου για καμία υπόθεση που να χειρίστηκαν οι εισαγγελείς διαφθοράς και οικονομικού εγκλήματος».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ