Ειδικό Δικαστήριο: Διεκόπη η δίκη των Νίκου Παππά και Χρήστου Καλογρίτσα

Απόντων των  Νίκου Παππά και Χρήστου Καλογρίτσα ξεκίνησε σήμερα το 5ο Ειδικό Δικαστήριο της Μεταπολίτευσης.

Της Άννας Κανδύλη 

Ο πρώην υπουργός επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος σχετικά με τους χειρισμούς του στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών του 2016 καθώς και ο επιχειρηματίας που του αποδίδεται το αδίκημα της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος, εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους.

Ο κ.Παππάς σε γραπτή του δήλωση με αφορμή την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας επιτίθεται στον Πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντας τη δίωξή του πολιτική.
«Με τη δίκη που αρχίζει σήμερα ο κ. Μητσοτάκης προσβάλλει βάναυση με πρωτοβουλία και ευθύνη του τη Δικαιοσύνη και το πολιτικό σύστημα.
Ο βασικός υπεύθυνος του θεσμικού ξεπεσμού της πατρίδας μας εργαλειοποιεί τη Δικαιοσύνη. Σεβόμενος σε κάθε περίπτωση την ανεξαρτησία της δεν θα συμβάλλω σε αυτήν την εργαλειοποίηση.
Η δίωξή μου είναι πολιτική.  Η στάση μου συνεπώς δεν μπορεί παρά να είναι πολιτική.  Ως υπουργός της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, συνέβαλα ώστε να μπει για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο, να εφαρμοστεί το Σύνταγμα, να μπει τέρμα στην ασυδοσία και για πρώτη φορά να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου.  Αυτήν την αλήθεια, καμία δίωξη δεν μπορεί να την κρύψει», αναφέρει στην ανακοίνωσή του, ο Νίκος Παππάς.

Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Παππά, Γιάννης Μαντζουράνης, σημείωσε: «Η δημόσια διαδικασία στο ακροατήριο του Ειδικού Δικαστηρίου θα αποδομήσει και θα αποσαρθρώσει δημόσια την πολιτική μεθόδευση της ποινικής δίωξης του Νίκου Παππά και μάλιστα για ένα πλημμέλημα αρμοδιότητας Μονομελούς Πλημμελειοδικείου.»

Όπως δηλώθηκε ενώπιον του δικαστηρίου από τους δικηγόρους του πρώην υπουργού,  Γ. Μαντζουράνη,  Θ. Μαντά και ο Β. Γεωργακόπουλο, δεν θα υποβληθούν ενστάσεις, καθώς πρόθεση του εντολέα τους είναι να αθωωθεί επί της ουσίας.   Ως μάρτυρες υπεράσπισης η πλευρά του κ. Παππά πρότεινε τους πρώην υπουργούς επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη και Τρύφωνα Αλεξιάδη. Η πλευρά Καλογρίτσα επιφυλάχθηκε να προτείνει μάρτυρες σε επόμενη συνεδρίαση.

Η δίκη διεκόπη σήμερα και θα συνεχιστεί την Τρίτη 22 Νοεμβρίου, καθώς ο συνήγορος υπεράσπισης του επιχειρηματία, Α. Καραχάλιος , ζήτησε να μην ξεκινήσει η εξέταση μαρτύρων, επειδή ο έτερος συνήγορος υπεράσπισης Ανδρέας Λοβέρδος, απουσιάζει στο εξωτερικό και θα ήθελε να είναι παρών για να υποβάλλει ερωτήσεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ