Έφτασε ο Μπλίνκεν στα Χανιά – Ξεκίνησε η συνάντηση με Μητσοτάκη

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης υποδέχθηκαν τον Άντονι Μπλίνκεν στο αεροδρόμιο στα Χανιά.

Λίγα λεπτά πριν τις 18:00 το απόγευμα η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον Άντονι Μπλίνκεν έφτασε στο σπίτι του πρωθυπουργού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περίμενε στην είσοδο και υποδέχθηκε δια χειραψίας τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Στη συνέχεια ξεκίνησε το τετ-α-τετ του πρωθυπουργού με τον Άντονι Μπλίνκεν. Στη συνάντηση θα συμμετέχουν από ελληνικής πλευράς ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, πρέσβης Άννα Μαρία Μπούρα και η ειδική σύμβουλος Διεθνούς Πολιτικής και Δημόσιας Διπλωματίας του πρωθυπουργού Αριστοτελία Πελώνη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν διεθνή και περιφερειακά ζητήματα, με επίκεντρο τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και η αμυντική συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ