Έδωσαν βάρος στον τουρισμό

Έδωσαν βάρος στον τουρισμό

 

Την ανάγκη να επιταχυνθεί από τις περιφέρειες η υλοποίηση έργων στον τομέα του τουρισμού, τόνισαν ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Γιοχάνες Χαν κατά τη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος και ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων συμφώνησαν συγκεκριμένα στην αναγκαιότητα να προχωρήσουν  το συντομότερο  τα προγράμματα εγγυήσεων και χρηματοδότησης προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και να επιταχυνθεί από τις περιφέρειες η υλοποίηση έργων στον τομέα του τουρισμού.

Ο Γιοχάνες Χαν εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «η Ελλάδα θα έχει θετικά αποτελέσματα ως προς τον στόχο απορρόφησης κονδυλίων ύψους 3,7 δισ. ευρώ που έχει τεθεί για τη φετινή χρονιά σύμφωνα με το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής προκειμένου, να ενισχυθεί η προσπάθεια για περιορισμό της ύφεσης και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Από την πλευρά του ο Κωστής Χατζηδάκης ενημέρωσε τον Επίτροπο για τα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων με την απεμπλοκή των κονδυλίων του ΕΤΕΑΝ, που ανακοίνωσε στην Αθήνα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ