Δραγασάκης: Αποφασισμένη η κυβέρνηση να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις

«Η κοινωνία είναι έτοιμη να στηρίξει βαθιές αλλαγές, αν αυτές αποκαθιστούν τις σχέσεις εμπιστοσύνης με θεσμούς και καταπολεμούν τις ανισότητες» σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας στην διημερίδα «Μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση και ανάπτυξη: εμπειρίες και προτάσεις».

Ο κ. Δραγασάκης έθεσε ζήτημα αλλαγής του εκλογικού νόμου, μετά από συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, με κατάργηση ρυθμίσεων όπως το bonus των 50 εδρών, ώστε να ανταποκρίνεται πιο αυθεντικά στο σημερινό σύστημα της πολιτικής εκπροσώπησης.

«Η κυβέρνηση έχει την αποφασιστικότητα να υλοποιήσει όλες εκείνες τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές, ώστε να βγουν η χώρα και η κοινωνία από την κρίση» τόνισε ο κ. Δραγασάκης επισημαίνοντας ότι εκτός από τις μεταρρυθμίσεις που επιβάλλονται από τις συμφωνίες, υπάρχουν και μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να έχουν γίνει προ πολλού και αποτελούν όρο επιβίωσης για τη χώρα όπως, είναι η ασφαλιστική και η διοικητική μεταρρύθμιση.

«Είναι ευθύνη της κοινωνίας και των πολιτικών δυνάμεων να προσδιορίσουν τις αξίες και τις αρχές του πολιτικού συστήματος στο οποίο πρέπει να περάσουμε» πρόσθεσε.

Ο κ. Δραγασάκης επεσήμανε την ανάγκη η  μεταρρύθμιση του Δημοσίου να συγχρονιστεί με τη μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος. «Η εξάλειψη του πελατειακού κράτους, προϋποθέτει ότι θα σταματήσει και το πολιτικό σύστημα να στηρίζεται στα πελατειακά δίκτυα και θα λειτουργεί στο εξής στη βάση προγραμμάτων και αξιών» σημείωσε.

«Το ερώτημα “λιγότερο ή περισσότερο” κράτος είναι πλασματικό. Το θεμελιώδες ερώτημα αφορά στον ρόλο του κράτους» τόνισε ο κ. Δραγασάκης ενώ χαρακτήρισε την αντιπαράθεση του “δημόσιου” με το “ιδιωτικό” ως «μανιχαϊστική αντίληψη με την οποία δεν θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την κρίση».

Υποστήριξε ότι υπάρχει η ανάγκη να ανασυγκροτηθεί το κοινωνικό κράτος με τρόπο «που να απαντά στις πραγματικές ανάγκες και προσδοκίες της κοινωνίας» και να βασιστεί στο συνδυασμό των κρατικών δομών με αλληλέγγυες δομές τις οποίες μπορεί να δημιουργήσει η ίδια η κοινωνία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Επιμένει στη γραμμή Καμμένου για εκλογές η Χρυσοβελώνη 

Πανούσης: Ο Τσίπρας συμφωνούσε μαζί μου αλλά… – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.