Διπλωματικές πηγές για Ζαχάροβα: Οι δηλώσεις της αποτελούν περαιτέρω όξυνση στις διμερείς σχέσεις

Διπλωματικές πηγές έδωσαν απάντηση στις δηλώσεις της εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχαρόβα, η οποία σε συνέντευξη Τύπου επιτέθηκε κατά του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή τις αναφορές του στον πόλεμο στην Ουκρανία, στη διάρκεια της ομιλίας του στο Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά διπλωματικές πηγές: “Αναφορικά με πρόσφατες δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, οι εν λόγω δηλώσεις δυστυχώς αποτελούν μια περαιτέρω όξυνση στις διμερείς σχέσεις, όξυνση για την οποία η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη”.

Να σημειωθεί πως νωρίτερα η Μαρία Ζαχάροβα είπε πως ο «Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε περίεργο σύνολο ιστορικών αναλογιών» και επιπλέον σχολίασε, αναφερόμενη στην ομιλία του Πρωθυπουργού: «Ο αγώνας των Ελλήνων για ανεξαρτησία, πριν από 200 χρόνια, αποδείχθηκε ότι ήταν ισοδύναμος με εγκλήματα που διέπραξε το καθεστώς του Κιέβου, το οποίο επί οκτώ χρόνια πολέμησε εναντίον των πολιτών του στο Ντονμπάς. Είναι απίστευτο, οι ήρωες που υπερασπίστηκαν το φρούριο του Μεσολογγίου το 1825-1826, να συγκρίνονται με τους ναζί του Τάγματος Αζόφ».

Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, πρόκειται για «ακόμη μια προσπάθεια της Αθήνας να δικαιολογήσει τη βαθιά λανθασμένη απόφασή της να ενταχθεί στο αντιρωσικό μέτωπο της Δύσης, συμπεριλαμβανομένου του εφοδιασμού του Κιέβου με όπλα, τα οποία χρησιμοποιούνται για καθημερινά πλήγματα εναντίον αμάχων στο Ντονμπάς».

Αντιμετωπίζοντας πολλές κατηγορίες, η Ρωσία δεν είναι σε θέση να προσφέρει ένα εναλλακτικό όραμα, καθώς όλα τα ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης έχουν «αποκλειστεί από τον ενημερωτικό χώρο της Ελλάδας», σημείωσε ακόμη η Ζαχάροβα και συμπλήρωσε: «Τα σχόλια της Ελλάδας είναι επίδειξη πίστης στους κανόνες που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ».

Σημειώνεται πως κατά την ομιλία του στο αμερικανικό Κογκρέσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Όπως συμβαίνει με τη Μαριούπολη, το Μεσολόγγι είχε εξαιρετικούς αμυνόμενους πριν από την τελική έξοδο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ